Νεες αποκαλύψεις για τη δράση του επίορκου ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ και του γιού του έρχονται σιγά σιγά στο φως. Ο συλληφθείς ήταν Διοικητής ΒΟΑΚ Χανίων και πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών Χανίων, αλλά και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ στα Χανιά, και περηφανευόταν για τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Ο αστυνομικός και ο γιος του ειδικός φρουρός έχουν συληφθεί και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ πήρε την πρώτη καταγγελία εναντίον του τον Μάιο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προστεθεί και άλλες ενώ αναμένεται και περισσότερα θύματα θα καταγγείλουν παρανομίες τώρα που έχει συληφθεί.

Με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αξιωματικός τόνιζε τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη. Εφτασε ένα βήμα από το να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Χανίων της Ν.Δ. Μάλιστα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές είχε οργανώσει πολιτική εκδήλωση για να εξηγήσει στους υποστηρικτές του τους λόγους που δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο, εκφράζοντας πάντα τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υποθέσεις εκβιασμού

Ο δράστης φέρεται να εντόπιζε τα θύματά του στις δημοπρασίες του Δήμου Χανίων. Από μια μόνο καντίνα με απειλές ότι θα της πάρει την άδεια κατάφερε να παίρνει κάθε χρόνο 30.000 ευρώ.

Από γνωστό δικηγόρο των Χανίων φέρεται να απέσπασε περισσότερες από 100.000 ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών για να του προσφέρει δήθεν υπηρεσίες ασφάλειας.

Ταυτόχρονα προσπαθούσε να αποκτήσει ένα ακίνητο φιλέτο στην καρδιά των Χανίων, η αξία του οποίου υπολογίζεται στις 500.000 ευρώ εκβιάζοντας την ιδιοκτήτρια, ζητώντας της να του το πουλήσει σε εξευτελιστική τιμή.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν τη δράση του εξετάζουν και το αρχείο με τις κλήσεις τροχονομικών παραβάσεων καθώς και την καταγγελία σύμφωνα με την οποία ένας ιδιοκτήτης φορτηγού είχε πάρει κλήση 700 ευρώ και ο αστυνομικός του ζητούσε 300 ευρώ για να του τη σβήσει.

Την ώρα της σύλληψής του από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ έβριζε και απειλούσε.

Προηγούμενο άρθροΚαινούργια εκκένωση στον Έβρο – Καίγονται ξανά χωριά
Επόμενο άρθροΠρωτιά για τον Μητσοτάκη και την συμμορία του – Η μεγαλύτερη καταστροφική πυρκαγιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή του Έβρου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ