«Προπαγάνδα των αριθμών» χαρακτήρισε η Σοφία Βούλτεψη τα στοιχεία που αναρτήθηκαν από το Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo την περασμένη Παρασκευή, που ανέφεραν ότι με 52% λιγότερες δασικές πυρκαγιές σημειώθηκε 195% αύξηση των καμένων εκτάσεων. Ουσιαστικά, η υφυπουργός Μετανάστευσης κινήθηκε στη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη που εντέχνως υποβαθμίζει τις έρευνες και τα στοιχεία που αναρτούν επιστημονικοί φορείς για τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα, προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν.

Η αναφορά της Σοφίας Βούλτεψη στο Open TV, ήρθε τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ουσιαστικά αμφισβήτησε τις δορυφορικές μετρήσεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus για τις καμένες εκτάσεις στα πύρινα μέτωπα, κάνοντας λόγο για «χαμηλή ευκρίνεια» και ύπαρξης… καπνού που δυσχεραίνει τις μετρήσεις.

Κατά τη Σοφία Βούλτεψη, τα στοιχεία αυτά αποτελούν… «προπαγάνδα των αριθμών», με την υφυπουργό να αναφέρει επίσης ότι: «δεν έχει να κάνει ο αριθμός των πυρκαγιών με το μέγεθος των πυρκαγιών». Αργότερα δε, στράφηκε εναντίον της αντιπολίτευσης, εγκαλώντας τη γιατί δεν προκαλεί τον ίδιο θόρυβο για τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Τενερίφη.

«Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί που καίγεται η Τενερίφη για 10η μέρα, ψάχνω στα ισπανικά στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ και δεν υπάρχει λέξη, δεν γίνεται αυτή η συζήτηση», σημείωσε η υφυπουργός Μετανάστευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ