Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, ο οποίος είχε κάνει πολλές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατά των ανεμβολίαστων τους οποίους αποκαλούσε μεταξύ άλλων ως «ψεκασμένους», μίλησε για το θέμα που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες: Τις νέες ταυτότητες.
Αρχικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος εξήγησε ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη για τις νέες ταυτότητες και ότι τη θέση της Εκκλησίας θα την εκφράσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:

«Όποιος έχει το Θεό μέσα του, δεν φοβάται κανέναν. Αν είμαστε χριστιανοί δεν φοβόμαστε τίποτα απολύτως. Στο ποίμνιό μου δεν υπάρχουν καθολικές αντιδράσεις αλλά λεγόμενα «δεξιά και αριστερά. Αυτά που λέγονται για τσιπάκια είναι αστεία πράγματα, τα οποία δεν πρέπει να ακούει κανείς και να υπολογίζει. Αν θέλουν να μας παρακολουθήσουν, το ξέρει η οικουμένη ολόκληρη αυτή τη στιγμή και πού είμαστε και τι μιλάμε και τι κάνουμε. Και καλύτερα να μας παρακολουθούν για να κοιτάνε αν είμαστε σωστοί ή όχι».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα. Δεν είναι για σοβαρές κουβέντες αυτά τα πράγματα».

Λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε και σε νέα τηλεοπτική εκπομπή, όπου και υποστήριξε μεταξύ άλλον ότι «σωστά το κράτος πρέπει να σε παρακολουθήσει να μην κάνεις κάτι κακό, να το προλάβει».

«Γιατί φοβάσαι αν σε παρακολουθήσουν; Θα κάνεις κάτι κακό;» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Στη συνέχεια υπενθύμισε τις διαφωνίες που είχε με τους ανεμβολίαστους, λέγοντας ότι «είμαι κατά εκείνων που μάχονται τις ταυτότητες, όπως συνέβη με τα εμβόλια», ενώ είπε ότι ο ίδιος έχει κάνει πέντε εμβόλια και γι’ αυτό δεν έχει πεθάνει.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ