Ξεκίνησε ήδη από την κυβέρνηση και τα φερέφωνά της μια διαρκής στοχοποίηση των Ελλήνων ακριτών του Έβρου που διατηρούν καλύβες στο Δέλτα του Έβρου. Ο λόγος γνωστός. Φοβούνται όποιον αντιστέκεται. Να ξέρουν όμως τα λαμόγια ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει εκεί.

Πρόκειται για παραπήγματα από ξύλο, λαμαρίνες και πάνελ αλουμινίου που κατασκευάστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στη νησίδα του Δέλτα του ποταμού, για την κάλυψη αναγκών των ψαράδων, των κτηνοτροφών και των κυνηγών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, χαρακτηρίζονται «αυθαίρετες κατασκευές».

Οι επίμαχες καλύβες βρίσκονται διάσπαρτες μέσα στο Δέλτα του ποταμού και επικοινωνούν μεταξύ τους ή με τη στεριά μόνο με τη χρήση της παραδοσιακής ξύλινης πλάβας (βάρκα) που διασχίζει τα μεγάλα κανάλια με τις καλαμιές όπου φωλιάζουν πολλά είδη σπάνιων πουλιών. Τις καλύβες χρησιμοποιούν ψαράδες και κτηνοτρόφοι, αλλά και κυνηγοί κατά την επιτρεπόμενη θηρευτική περίοδο.

Στον νομό Έβρου, υπάρχουν σήμερα περίπου 5.000 κυνηγοί, που είναι δέκα φορές ακρίτες…και μάλιστα καθημερινοί άμισθοι φρουροί. Εδώ και μια δεκαετία, οι καλύβες τους στο Δέλτα, αντιμετωπίζονται με τα ίδια πολεοδομικά κριτήρια που ισχύουν για το.. Κολωνάκι και την Μύκονο. Έτσι ακριβώς. Από το 2017, αναμένεται οριστική λύση. Στις 3-11-2022, έληξε η τελευταία παράταση της αναστολής κατεδάφισης. Μιλάμε για 108 καλύβες, πλήρως απογεγραμμένες, οι οποίες ήδη έχουν επιβαρυνθεί με πρόστιμα μαμούθ.

Ξέρετε, ένας στρατιωτικός, διαλέγει το επάγγελμα αυτό και υπηρετεί για μια 30ετία. Μετά, μπορεί να τον συναντήσουμε -και καλά κάνει ο άνθρωπος, να πίνει τον καφέ του στο Σύνταγμα. Ο Εβρίτης, γεννιέται και πεθαίνει στον Έβρο. Και ο κυνηγός Εβρίτης, είναι σε μια βάση ολόκληρης ζωής, από τα 18 του χρόνια μέχρι τα..98 , ακοίμητος φρουρός του τόπου του.

Αυτόν λοιπόν τον Έλληνα, αφού τον φορτώνουμε με εξοντωτικά πρόστιμα για τις καλύβες, του λέμε ότι πρέπει να συμμορφωθεί. Να συμμορφωθεί που; Στις ατέλειωτες ορδές των λαθρομεταναστών που πολιορκούν τον Έβρο; Να συμμορφωθεί με τους κανόνες του ΙΚΑ και της πολεοδομίας που ισχύουν στην Σαντορίνη και στην Ρόδο;

Βεβαίως, η Ελληνική Επικράτεια είναι ενιαία απέναντι στον νόμο. Αλλά ο νόμος είναι υποδεέστερος της λογικής και του δημόσιου συμφέροντος. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι εκεί, κανένα οπλικό σύστημα και κανένα αεροπλάνο ή πύραυλος, δεν θα μπορούσε να κρατήσει Ελληνικό τον τόπο.

Αν κάποτε ρωτήσετε τους στρατιωτικούς του Έβρου, ποιους υπολογίζουν περισσότερο στα δύσκολα, θα σας πουν ότι μπροστά- μπροστά σε όλα, βάζουν τους κυνηγούς. Κι αυτοί οι άνθρωποι, κάτι παραπάνω ξέρουν. Αυτόν λοιπόν τον ακούραστο, τον γνώστη της περιοχής, τον μη προσερχόμενο στον κρατικό κορβανά κάθε μήνα πολίτη, μην του στερείτε τον καφέ, την ξεκούρασης, τον ύπνο, μέσα στις συνθήκες του… πουθενά.

Γι’ αυτόν λοιπόν θαμώνες του υπόγειου του Μαξίμου και φερέφωνα δημοσιογράφοι κάτω τα χέρια σας από τους αγωνιστές καλυβιέρηδες του Έβρου!

Προηγούμενο άρθροΑπειλούν οι λ@θρομουσουλμάνοι τους Ελληνοκυπρίους: “Θα μπούμε μέσα στα σπίτια σας”
Επόμενο άρθροΚαταγγελία αναγνώστη της σελίδας μας για τις ταυτότητες: “Μας λένε στο αστυνομικό τμήμα Ιλίου να περιμένουμε μέχρι αύριο για να μη χάσουμε τη σειρά μας”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ