Στις 31 Μαρτίου η εταιρεία GREEK WINDPOWER προχώρησε σε ειδική προσφυγή προς τον υπουργό κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είχε εκδοθεί στις 24 Μαρτίου. Στις 8 Απριλίου η εταιρεία κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Στις 12 Απριλίου η Αποκεντρωμένη προχώρησε στη σφράγιση του εργοταξίου του αιολικού σταθμού, υλοποιώντας την απόφασή της. Μόλις δύο μέρες μετά ο Σκρέκας προχώρησε στην υπογραφή απόφασης με την οποία ακύρωσε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αν και σχεδόν ποτέ υπουργείο δεν έχει ακυρώσει ανάλογη απόφαση.

Το έκανε μάλιστα μέσα σε 14 μέρες από την προσφυγή της εταιρείας ενώ το άρθρο 8 του νόμου 3200/55 βάσει του οποίου έκανε την προσφυγή της η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να αποφασίσει εντός 60 ημερών αν θα κάνει δεκτή μία προσφυγή ή θα την απορρίψει.

Το σκεπτικό της υπουργικής απόφασης στην πράξη υιοθέτησε δε το σκεπτικό της προσφυγής της εταιρείας σχεδόν αυτούσιο «αδειάζοντας» τέσσερις υπηρεσίες του κράτους που είχαν στοιχειοθετήσει τις παραβάσεις της θυγατρικής της Intrakat και συγκεκριμένα :
• Τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών του υπουργείου Οικονομικών, από την οποία έγινε ανάκληση της παραχώρησης του αιγιαλού λόγω παράβασης των όρων και περιορισμών που είχαν τεθεί.
• Το Λιμεναρχείο Άνδρου.

• Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που είχε συντάξει έκθεση αυτοψίας στη θέση Στενό όπου κατασκευαζόταν η παράνομη προβλήτα.

• Τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως τη μόνη αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο της τήρησης των όρων των αδειών σε βιομηχανίες, λατομεία και σε αιολικούς σταθμούς, στις διαπιστώσεις της οποίας στηρίχτηκε η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης με την οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις σε βάρος της εταιρείας GREEK WINDPOWER.

Προηγούμενο άρθροΜπάκος – Καϋμενάκης και Siemens αναλαμβάνουν ανεμογεννήτριες σε Κύθνο και Άνδρο που πριν λίγες μέρες κάηκαν
Επόμενο άρθροΚαινούργιο σκάνδαλο! Μυστικά κονδύλια 130 εκατομμυρίων για δήθεν πυροπροστασία – Τα φαγαν όλα τα τομάρια

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ