Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο νόμος δεν έχει προβλέψει ότι υφυπουργός θα βάλει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης. Ετσι η ΝΔ κρύβεται πίσω από το «νόμιμο». Αλλά επειδή είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό.

Ο Νίκος Σγουρός, υποψήφιος επίσης για Περιφερειάρχης Αττικής με ανάρτησή του στο twitter σημείωσε ότι είναι «ανοικτό το θέμα προσφυγής στη δικαιοσύνη για την υποψηφιότητα Χαρδαλιά λόγω της διατήρησης της θέσης του ως ΥΕΘΑ – Έχει αρμοδιότητες που μπορεί να ασκήσουν επιρροή στο εκλογικό σώμα».

Ο κ. Σγουρός αναφέρεται αναλυτικά στην νομολογία που μπορεί να ακυρώσει την υποψηφιότητα Χαρδαλιά. Αν τελικά προσφύγει στη Δικαιοσύνη προβλέπεται νομική μάχη.

Στις δικές του μάχες ο κ. Χαρδαλιάς δεν τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά, ούτε με τον κορονοϊό, ούτε με την πολιτική προστασία, ούτε έως σήμερα με την Εθνική Αμυνα.

Κορυφαία του γκάφα η αποκάλυψη απόρρητου χάρτη για χάρη μιας φωτογράφισης, μία μέρα πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής.

Αναφερόμενος στη θητεία του ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Ολοκληρώσαμε έναν κύκλο, ένα όμορφο ταξίδι σχεδόν δύο χρόνων. Κάναμε ό,τι καλύτερο για όλα αυτά που μας είχε ανατεθεί η ευθύνη. Είμαι πολύ χαρούμενος που αφήνουμε πίσω μας σημαντικές παρακαταθήκες που αφορούν και στα ζητήματα της αμυντικής βιομηχανίας και των εξοπλισμών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ