Στα 14 του ο Στέφανος Κασσελάκης μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Δεν βρέθηκε σε έναν τελείως άγνωστο νέο κόσμο. O μεγαλύτερος κατά οκτώ χρόνια αδελφός του είχε ήδη ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή για προπτυχιακές σπουδές στο ΜΙΤ της Βοστώνης. Η δική του πορεία, όμως, θα ήταν διαφορετική. Η διάκρισή του σε διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και η συμμετοχή στην αντίστοιχη Βαλκανιάδα νέων, οι καλοί βαθμοί στο Κολλέγιο Αθηνών και η παρακολούθηση ενός καλοκαιρινού προπαρασκευαστικού προγράμματος του εξασφάλισαν πλήρη υποτροφία ως οικοτρόφου στο απαιτητικό λύκειο Phillips Academy, στο Αντοβερ της Μασαχουσέτης.

Από το ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα έχουν αποφοιτήσει μεταξύ άλλων οι Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος και ο νεότερος, ενώ το ποσοστό αποδοχής υποψηφίων μαθητών κυμάνθηκε στο 9% τη φετινή σχολική περίοδο. Το καλοκαίρι του 2005, σε ένα περιοδικό του σχολείου που φιλοξενούσε σύντομα βιογραφικά τελειόφοιτων, ο κ. Κασσελάκης δεν είχε αποκλείσει ένα μέλλον στην πολιτική. Θα περνούσαν, όμως, σχεδόν δύο δεκαετίες και θα μεσολαβούσε μια επαγγελματική πορεία στον τραπεζικό τομέα και στα ναυτιλιακά προτού βρεθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μια επιλογή που χαρακτηρίστηκε «έκπληξη».

«Η ομάδα που έχω δει έχει διαχειριστική ικανότητα και πιστεύω ότι όντως θέλουν να κάνουν κάτι καλό για την πατρίδα», λέει. «Μου δίνεται μια ευκαιρία να συνεισφέρω στον πολιτικό διάλογο του τόπου. Δεν υπάρχει καμία ατζέντα, θα πω αυτά που πιστεύω, μου επιτρέπουν να είμαι ο εαυτός μου».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ