Πυρκαγιά στην Φυλή κοντά στην Ι.Μονή Κλειστών στου πρόποδες της Πάρνηθας, Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Λεωνίδας Ρόδης έσωσε με κίνδυνο της ζωής του τα ζώα του από τη φωτιά που έκαιγε επί μέρες στην Πάρνηθα. Οι φωτογραφίες του, να τρέχει με τα ζώα του ενώ πίσω του μαίνεται πύρινη κόλαση, έκαναν τον γύρο των social media.

Ο 27χρονος απαθανατίστηκε να τρέχει μέσα στις φλόγες με ένα γαϊδουράκι, ένα άλογο και ένα σκυλάκι, που, όπως λέει ήταν σχεδόν λιπόθυμο.

«Τα ζώα αυτά ήταν του πατέρα µου. Εκείνη την ημέρα έλειπε διακοπές και δεν ήταν κανένας στον στάβλο. Εµένα µε ειδοποίησαν οι φίλοι µου ότι φτάνει η φωτιά προς τον στάβλο και, επειδή µένω στα Λιόσια, πήρα το αµάξι µου αµέσως για να πάω στο σηµείο» λέει ο νεαρός, μιλώντας στο Secret.

«Σχεδόν λιπόθυμο το σκυλάκι που πήρα στα χέρια»
«Όταν έφτασα εκεί, ήταν όλα τυλιγμένα στις φλόγες και το πρώτο πράγµα που σκέφτηκα είναι πώς θα βγάλω τα ζώα από τον στάβλο για να σωθούν. Άφησα το αµάξι και αµέσως έτρεξα προς τον στάβλο για να βγάλω τα ζώα έξω. Προσπάθησα να πάρω τα γαϊδουράκια πρώτα, γιατί αυτά είχαν φοβηθεί από τη φωτιά και είχαν καθηλωθεί µέσα. Επιασα ένα σχοινί, το πρώτο που βρήκα µπροστά µου, έδεσα το γαϊδουράκι και το τράβηξα προς τα έξω, ενώ ο αδελφός µου από πίσω µε φωνές το τρόµαζε για να βγει έξω από τον στάβλο. Το τραβήξαµε και το αφήσαµε ελεύθερο Ξαναµπήκαµε στον στάβλο για να βγάλουµε το άλογο. Το δέσαµε µε ένα σχοινί και το τραβήξαµε προς τα έξω σε κάποιο σηµείο όπου δεν είχε φλόγες, για να το αφήσουµε εκεί» περιγράφει και συγκλονίζει ο Λεωνίδας Ρόδης.

«Η φωτιά είχε αρχίσει να φουντώνει, όµως έπρεπε να σώσουµε και τα δύο σκυλιά που είχαν µείνει µέσα. Αυτό που πήρα στην αγκαλιά µου ήταν σχεδόν λιπόθυμο από τους καπνούς και την υψηλή θερµοκρασία, όµως ευτυχώς το άλλο ήταν καλά και µε ακολούθησε χωρίς να χρειαστεί να το πάρω στα χέρια. Πήγα προς το αυτοκίνητο και έβαλα τα σκυλιά µέσα για να τα πάω στο σπίτι» προσθέτει.

«Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Να τα άφηνα να καούν; ∆εν γινόταν αυτό. Από τη στιγµή που µπορούσα να το κάνω, το έκανα, ακόµα και µε κίνδυνο, γιατί, αν δεν τα έσωζα, θα είχα τύψεις. Εκείνη την ώρα δεν φοβήθηκα. Μετά συνειδητοποίησα ότι έβαλα σε κίνδυνο τη ζωή µου» εξομολογείται ο νεαρός ήρωας.

Προηγούμενο άρθροΔείτε τα έγγραφα της προδοσίας – Έκαψαν τον Έβρο για τους Βαρδινογιάννηδες και τη Motor Oil
Επόμενο άρθροΦωτιές παντού! Πύρινη λαίλαπα σε Μεσσηνία Παιανία και Ταΰγετο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ