Οι κινηματίες στο Νίγηρα ζήτησαν από τον Γάλλο πρεσβευτή να εγκαταλείψει τη χώρα εντός των επόμενων 48 ωρών, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Al Hadath.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρέσβης δεν εμφανίστηκε στο ελεγχόμενο από τους αντάρτες υπουργείο Εξωτερικών όταν κλήθηκε και αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους των κινηματιών.
Στα τέλη Ιουλίου, μια ομάδα στρατιωτικών ανταρτών στο Νίγηρα ανακοίνωσε την ανατροπή του προέδρου Mohamed Bazoum.
Στη συνέχεια συνέστησαν το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διασφάλιση της Πατρίδας (Conseil national pour la sauvegarde de la patrie, CNSP), με επικεφαλής τον στρατηγό Abdourahmane Tchiani, για να διοικήσει τη χώρα.

Η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) ανέστειλε τη συμμετοχή του Νίγηρα στον οργανισμό και επέβαλε σκληρές κυρώσεις στη χώρα.

Εκτός από αυτό, οι ηγέτες της ECOWAS ζήτησαν από τους αντάρτες να αφήσουν ελεύθερο τον Bazoum και προειδοποίησαν για στρατιωτική επέμβαση εάν δεν αφεθεί ελεύθερος.
Στις 10 Αυγούστου, ο Tchiani υπέγραψε διάταγμα για το σχηματισμό νέας προσωρινής κυβέρνησης 20 υπουργών, στρατιωτικών και πολιτικών.

Προηγούμενο άρθροΒουλευτές της ναζιστικής συμμορίας από την Καλαμάτα ζητούν πουληθεί το αεροδρόμιο της πόλης στους Γερμανούς
Επόμενο άρθροΔείτε τις εικόνες που κατέγραψε το συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής από την Πάρνηθα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ