Μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να την περιορίσουν.

Λόγω της πυρκαγιάς, στις 16:19 του Σαββάτου εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Αύρα με κατεύθυνση προς Κομοτηνή. Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις νερού προκειμένου να κρατήσουν την φωτιά μακριά από τον οικισμό της Αύρας Ν. Έβρου.

Ωστόσο στην περιοχή παραμένουν κάτοικοι που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 17:51, εστάλη νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Ατάρνη και Πλάκα, με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.

Στις 18:04 εστάλη και τέταρτο μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Κασσιτέρα με κατεύθυνση τις Σάπες.

Μάχη με τις φλόγες στον Έβρο
Στη Δαδιά το βάρος ρίχνεται στο τόξο Δαδιά, Κοτρωνιά, Λεπτοκαρυά και σημείο όπου οι ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τον χρόνο για να ελέγξουν το μέτωπο που κατακαίει την πλούσια βλάστηση. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην περιοχή συνεδρίασε το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο, ζητώντας ενίσχυση και με άλλα εναέρια και με επίγεια μέσα γιατί αυτές οι δύο μεγάλες εστίες που υπάρχουν, η μία που βρίσκεται στο τόξο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά, όπου υπάρχει ο φόβος ότι θα περάσει τις επόμενες ώρες ένα δρόμο που αυτή τη στιγμή αποτελεί ανασταλτικό εμπόδιο προς το δρυμό, όπου εκεί θα είναι ασταμάτητο. Εντός του δρυμού δεν υπάρχει τίποτα εκτός από πολύ πυκνή βλάστηση και από πεύκα.

Το δεύτερο μέτωπο είναι στην περιοχή Λεπτοκαρυάς όπου και εκεί έχει αρχίσει να φουντώνει η μία πλευρά του. Αν αρχίσει να «περπατάει» αυτό το μέτωπο θα έχει προορισμό το γειτονικό νομό Ροδόπης, εκεί όπου είχε εκδηλωθεί το άλλο μέτωπο, αυτό το οποίο είχε περάσει από την Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή των Κάστρων. Εάν φτάσει εκεί, τότε θα πρέπει να γίνει πάλι μία τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουν να περιοριστούν οι ζημιές.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ έχουν δώσει προθεσμία οι τοπικές αρχές, στον εαυτό τους, στην περιοχή, τις επόμενες 48 ώρες: Εάν δεν καταφέρουμε να σβήσουμε τη φωτιά, τότε από εκεί και έπειτα θα είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα γιατί θα αρχίσουν να φυσούν στην περιοχή νοτιάδες και θα καεί ό, τι δεν είχε καεί σε αυτές τις οκτώ μέρες.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς
Επόμενο άρθροΦωτιά στην Άνδρο – Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Έφτασαν Γάλλοι πυροσβέστες για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ