Εξήντα ημέρες συμπληρώθηκαν από την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και το αφήγημα της κυβέρνησης σχετικά με την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καταρρέει. Η αντιπυρική περίοδος ακόμη δεν έχει τελειώσει, ωστόσο οι φωτιές μέχρι στιγμής έχουν κάνει στάχτη σχεδόν 1,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία του Meteo που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Την ίδια ώρα που επιχειρείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήρης προσπάθεια κάλυψης των πολιτικών ευθυνών για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές (https://effis.jrc.ec.europa.eu) που επεξεργάστηκε η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), το καλοκαίρι του 2023 στην Ελλαδα, είχαμε 52% λιγότερες μεγάλες δασικές πυρκαγιές, αλλά ταυτόχρονα αύξηση των καμένων εκτάσεων κατά… 195%!

Προηγούμενο άρθροΕκπαιδευτικός καταρρίπτει το παραμύθι “Αφού και τώρα φακελωμένοι είμαστε”
Επόμενο άρθροΔεν “πάτησε” ούτε ένας Καρδιτσιώτης στον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής – Έλειψαν μέχρι και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας – Τελειώνει οριστικά ο Βασίλης Τσιάκος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ