Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια του είναί μας για την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ!

Κατά τις 20 τελευταίες ημέρες Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ από τις πυρκαγιές! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ! ‘Επειτα, λοιπόν, από ένα ατέλειωτο ρεπορτάζ της ΕΡΤ NEWS HD της 23ης Αυγούστου, αφιερωμένο στις πυρκαγιές επί 45΄λεπτά της ώρας, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το πρόβλημα αυτό.
Η απορία μας είναι: ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; Μήπως αιτία είναι ο αφορισμένος Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;
Ξαναπαίρνουμε, λοιπόν, τα πνευματικά μας όπλα και ξαναρχίζουμε να ρίχνουμε ντουφεκιές στον αέρα!
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !

Και τώρα μια συγκινητική εικόνα!
Στο Μενίδι μια ευσεβέστατη γυναίκα, σε μια άκρη του δρόμου, γονατιστή, προσεύχεται και παρακαλεί τον Κύριό μας να σώσει τον άνδρα της , ο οποίος ευρίσκεται μέσα στο σπίτι τους, εκεί κάπου στο Μενίδι, όπου οι φλόγες μαίνονται και καταστρέφουν τα πάντα!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Μπροστά, λοιπόν, στη γενική αυτή καταστροφή, η οποία για πρώτη φορά εμφανίζεται στην Πατρίδα μας, γεννάται ένα ερώτημα: Είναι το ερώτημα, που αυθόρμητα ανεβαίνει στη σκέψη πολλών Ελλήνων, εξ εκείνων οι οποίοι ευλαβούνται τον Θεόν: Πού οφείλεται αυτή η οργή του Θεού; Γιατί συμβαίνει όλη αυτή η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; Μήπως εισήλθαμε «στους έσχατους χρόνους», για τους οποίους το Άγιον Πνεύμα έχει προαναγγείλει τα εξής φοβερά:

«Οι πόλεμοι, οι πείνες, οι επιδημίες και οι σεισμοί κατά τόπους κατονομάζονται από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό ως σημάδια που θα προηγηθούν της Δευτέρας Παρουσίας (βλ. Ματθ. ΚΔ΄6-8, Λουκ. ΚΑ΄ 9-11). Προσέχουμε ότι ενώ πρόκειται για φαινόμενα που επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ιστορίας, όμως ο Κύριος τα αναφέρει ως σημεία της εσχάτης εποχής, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά θα αποτελούν «αρχή των ωδίνων», δηλαδή αρχή των πόνων του τοκετού, την αρχή του τέλους, όπως θα λέγαμε. «Ωδίνες» ονομάζονται οι πόνοι της εγκύου, που αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση και οδηγούν στη γέννα. Πρόκειται λοιπόν για πολέμους, πείνες, αρρώστιες, σεισμούς και θεομηνίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποτελούν την αρχή γεγονότων που θα κλιμακώνονται για να οδηγήσουν στην εμφάνιση του Αντιχρίστου, του «γιου της απωλείας» (Β΄Θεσ. Β΄3) και «βδελύγματος της ερημώσεως» (Ματθ. ΚΔ΄15), που θα γεννήσει ο αμαρτωλός κόσμος.

«Μελλήσετε δε ακούειν πολέμους και ακοάς πολέμων· οράτε μη θροείσθε· δεί γαρ πάντα γενέσθαι, αλλ΄ ούπω εστί το τέλος. εγερθήσεται γαρ έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και έσονται λιμοί και λοιμοί και σεισμοί κατά τόπους· πάντα δε ταύτα αρχή ωδίνων» (Ματθ. ΚΔ΄ 6-8).
«Όταν δε ακούσητε πολέμους και ακαταστασίας, μη πτοηθήτε· δει γαρ ταύτα γενέσθαι πρώτον, αλλ΄ ουκ ευθέως το τέλος. Τότε έλεγεν αυτοίς· εγερθήσεται έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους και λιμοί και λοιμοί έσονται, φόβητρά τε και σημεία απ΄ουρανού μεγάλα έσται» (Λουκ. ΚΑ΄9-11).

Προηγούμενο άρθροΗ Χριστίνα Κεφαλογιάννη αδερφή της Όλγας στο ψηφοδέλτιο του γουρουνοκέφαλου Χαρδαλιά
Επόμενο άρθροΤι λέει ρε το σούργελο! Ματίνα Παγώνη: “Και εμένα ο κόσμος δεν με αγκάλιασε αμέσως, έπεσαν να με φάνε όταν τους λέω ότι δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ