Μια ακόμα δύσκολη νύχτα, με πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, έχουν μπροστά τους όλοι όσοι επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών που βλέπουν τη φωτιά να πλησιάζει απειλητικά προς το μέρος τους.

Ιδιαίτερα δύσκολη δείχνει η κατάσταση για 5η συνεχόμενη ημέρα στον Έβρο. Τα μεγάλα μέτωπα της Δαδιάς και της Αλεξανδρούπολης έχουν ενωθεί επί της ουσίας σε ένα, προς την πλευρά της Ροδόπης. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν αγώνα για να μην περάσει η φωτιά από συγκεκριμένα σημεία, όπου θεωρούν ότι αν αυτό συμβεί θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί.

Την ίδια ώρα, στη Βοιωτία μεγάλες αναζωπυρώσεις έχουν προκαλέσει νέα προβλήματα με το 112 να ηχεί ξανά για να εκκενωθούν οι οικισμοί Ζάλτσα και Στείρι. Νωρίτερα, η φωτιά πέρασε από το μοναστήρι του Όσιου Λουκά, προκαλώντας καταστροφές σε ιστορικό κτήριο του προστατευόμενου από την UNESCO μνημείου.

Σε καλύτερη κατάσταση, ωστόσο, είναι η φωτιά στην Πάρνηθα. Τα εναέρια μέσα επιχείρησαν ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό μέχρι την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να βελτιωθεί αισθητά η εικόνα του μετώπου. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν βρίσκονται άπαντες σε κατάσταση συναγερμού καθώς η κάθε αναζωπύρωση μπορεί εκ νέου να προκαλέσει πύρινη λαίλαπα με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Προηγούμενο άρθροΤι ισχύει για τα τιμολόγια του ρεύματος τον μήνα Σεπτέμβρη
Επόμενο άρθροΤα κανάλια της διαπλοκής κρύβουν την αλήθεια για τις φωτιές – Τα ρίχνει όλα στους λ@θραίους η κυβέρνηση για να γλιτώσει τις ευθύνες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ