Με στομαχικές διαταραχές από τα μισά του αγώνα, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ εγκατέλειψε στα 35χλμ βάδην ανδρών.
Στην 6η του συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, ο Αλεξανδρος Παπαμιχαήλ αναγκάστηκε να εγκαταλείψε άδοξα τα 35χλμ βάδην.

Μετά το 16ο χλμ άρχισε να νιώθει στομαχικές διαταραχές, ενώ είχε δεχτεί ήδη και δύο παρατηρήσεις από τους κριτές, για το βάδισμά του.

Μην έχοντας δυνάμεις να πάει στο τέμπο που θα ήθελε, εγκατέλειψε τον αγώνα και όπως είπε στην ΕΡΤ, ήδη εστιάζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Ισπανό Αλβάρο Μαρτίν που έκανε το νταμπλ. Ο αγώνας είχε περίεργη εξέλιξη καθώς ο Γάλλος Κινιόν είχε φύγει μπροστά κατά 37 δευτερόλεπτα από τους υπόλοιπους. Ομως δέχτηκε γρήγορα δύο παρατηρήσεις και άρχισε παράλληλα να ξεμένει από δυνάμεις. Μετά το 30χλμ ο Μαρτίν τον έφτασε και λίγα μέτρα μετά ο Γάλλος ακυρώθηκε.

Ο Ισπανός 2χλμ πριν τον τερματισμό, ήταν μαζί με τον Πιντάδο από το Εκουαδόρ και τον Ιάπωνα Καβάνο, αλλά ανέβασε τον ρυθμό του και «κάλπασε» προς τη νίκη.

Τερμάτισε σε χρόνο 2:24.30 που είναι και εθνικό ρεκόρ, όπως και του αθλητή από το Εκουαδόρ που ήταν δεύτερος με 2:24.34 (και ρεκόρ ηπείρου), ενώ με 2:25.12 ο Καβανό κατέκτησε το χάλκινο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ