Με περισσότερα από δέκα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε Αγία Παρασκευή, Άγιο Ιωάννη Ρώσο, Ντάρδιζα και Καποτά στους πρόποδες της Πάρνηθας και τη φωτιά να πλησιάζει το στρατόπεδο στην ίδια περιοχή τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά.

Ο αέρας στην Πάρνηθα έχει δυναμώσει πάρα πολύ και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες εθελοντών και πυροσβεστών, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις οι φλόγες πέρασαν από το δάσος στις αυλές των κατοικιών. Αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες σε Άγιο Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα ενώ σε αναμονή για να εγκαταλλείψουν τις οικίες τους είναι οι κάτοικοι των περιοχών (Kαποτά, Λεφάντω) ,στους πρόποδες του βουνού, που έλαβαν μηνύματα από το 112 για να αποχωρήσουν.

Παράλληλα μεγάλη αναζωπύρωση υπήρξε και στην Ιερά Μονή Κλειστών, απ’ όπου χθες ξεκίνησε η αρχική εστία που καίει για δεύτερη μέρα την Πάρνηθα απειλώντας τον Εθνικό Δρυμό. Λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης και των ισχυρών ανέμων που έστειλαν τις φλόγες προς το Πανόραμα Αχαρνών και την περιοχή της Αμυγδαλέζας, λίγο μετά τις 12:25 αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση της δομής της Αμυγδαλέζας, που βρίσκεται δίπλα στη Σχολή της Αστυνομίας. Συνολικά αναμένεται να μετακινηθούν με λεωφορεία 700 άτομα.

Ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, υπεύθυνος κλιμακίου Ερυθρού Σταυρού Πάρνηθας, που επιχειρεί στην Αγία Παρασκευή έκανε λόγο για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μαζί με την αστυνομία αποκαλύπτοντας και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα από έκρηξη φιάλης υγραερίου. Την ίδια ώρα ο Κώστας Στάμου, από τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, περιέγραψε τις έρευνες πόρτα πόρτα των Αρχών και την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών από κατοίκους.

Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τα σπίτια τους
«Η φωτιά έχει φτάσει μέσα σε αυλές. Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τα σπίτια τους. Με λάστιχο προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους ενώ η φωτιά είναι στα πέντε μέτρα» δήλωσε ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, υπεύθυνος κλιμακίου Ερυθρού Σταυρού Πάρνηθας.

Αχαρνές: Δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Με σοβάρα εγκαύματα από έκρηξη φιάλης υγραερίου άνδρας στην Αγ. Παρασκευή
Αυτή την στιγμή η φωτιά καίει μέσα στο χωριό. Ο καπνός είναι πολύ μαύρος και η ατμόσφαιρα είναι πολύ αποπνικτική» ανέφερε ο κ. Μπαρλαγιάννης κάνοντας έκκληση από τους κατοίκους της περιοχής να φύγουν για να γλιτώσουν.

Όπως είπε μαζί με την αστυνομία οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσπαθούν να πείσουν τους εναπομείναντες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που απειλούνται χαρακτηρίζοντας της επιχείρηση ως «έρευνα και διάσωση».

Με σοβαρά εγκαύματα κάτοικος από έκρηξη φιάλης αέριου

«Σε χρόνο δευτερολέπτων η φωτιά είχε φτάσει μέσα στο χωριό», δήλωσε περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί σε πλατεία περιμένοντας να δουν που κατευθύνεται η φωτιά.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν υπάκουαν στις οδηγίες των Αρχών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας άνθρωπος που κατάβρεχε το σπίτι του και τραυματίστηκε σοβαρά όταν η φιάλη υγραερίου που υπήρχε στην αυλή ανατινάχθηκε με αποτέλεσμα να του προκαλέχει σοβαρά τραύματα.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Αντωνιάδης: “Νόμιμη η σύλληψη παραβάτη από πολίτη στα πλαίσια του αυτόφωρου αδικήματος” (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΚαίγεται ο Εθνικός Δρυμός στην Πάρνηθα και η φωτιά πλησιάζει στο καζίνο – Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ