Την ώρα που δίνεται τιτάνια μάχη με τις φλόγες, ένας πυροσβέστης βοηθά έναν συνάδελφό του, βάζοντας κολλύριο στα μάτια.

Η φωτογραφία αποκαλύπτει πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι πυροσβέστες. Με κίνδυνο της ζωής τους, οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την εκκένωση των περιοχών, στις οποίες τα πύρινα μέτωπα μαίνονται, ρίχνονται στη μάχη.

Οι καπνοί μπαίνουν στα μάτια τους, η αναπνοή τους είναι δύσκολη, αλλά εκείνοι συνεχίζουν ασταμάτητα τον δύσκολο αγώνα τους. Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, ένας πυροσβέστης έχει κάτσει στο χώμα και ένας συνάδελφός του τον φροντίζει.

Την ίδια ώρα, ένας εθελοντής λιποθύμησε γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει κατά τη διάρκεια της τιτάνιας μάχης που δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και στρατός για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πάρνηθα που καίει σπίτια στην Αγία Παρασκευή στο Μενίδι και απειλεί και άλλες περιοχές.

Ο άνθρωπος βρέθηκε στο έδαφος και αμέσως βρέθηκαν δίπλα του αστυνομικοί που είναι στο σημείο για να συντονίζουν τυχόν εκκενώσεις πολιτών αλλά να βοηθήσουν τα πυροσβεστικά μέσα που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Πιθανότατα, ο εθελοντής ένιωσε αδιαθεσία από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις της φωτιάς και έπεσε στο έδαφος, όμως τελικά σηκώθηκε και μεταφέρεται σε νοσοκομείο με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προηγούμενο άρθροΔεκάδες κατοίκων του Καλλιφωνίου και του Αρτεσιανού υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό Γεννάδιο – Γκαβογιάννη
Επόμενο άρθροΣυγκλονιστικό βίντεο από το Meteo: Πώς ξεκίνησε και πως εξελίχθηκε η φωτιά στην Πάρνηθα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ