Δραματικές είναι οι στιγμές στη Ροδόπη, όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στην περιοχή Μίσχος. Πριν από λίγο εστάλη στους κατοίκους των χωριών Πολύανθος, Σώστης και Ληνός με οδηγία να εκκενώσουν προς την Κομοτηνή. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα για την ίδια φωτιά νωρίτερα είχε σταλεί αντίστοιχο προειδοποιητικό μήνυμα σε δύο άλλους οικισμούς, και συγκεκριμένα στον Μέγα Πιστό και τον Μίσχο με οδηγία να κατευθυνθούν προς τον Ίασμο Ροδόπης.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσαλικίδης στο GRTimes, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η φωτιά καίει ήδη τα πρώτα σπίτια στο χωριό Σώστης, το οποίο εκκενώθηκε από κόσμο.

«Περιμέναμε 2 ώρες τα καναντέρ»

Την ίδια στιγμή, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης που βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, καταγγέλλει ότι οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή ανέμεναν εδώ και τουλάχιστον δύο ώρες ενισχύσεις με εναέρια μέσα, ενώ τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ήταν διάσπαρτα στα άλλα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή. Όπως είπε, ύστερα από επικοινωνία του με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, μόλις πριν από λίγο έφτασαν τρία καναντέρ τα οποία ρίχτηκαν στη μάχη με το πύρινο μέτωπο, το οποίο προς το παρόν κινείται προς τον ορεινό όγκο.

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην Σύμη – Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο με αυτόν τον γκαντέμη
Επόμενο άρθρο“Ρουσφέτι” μέχρι και στη βοήθεια πυρόσβεσης ζητάει ο Στυλιανίδης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ