Σε πύρινο κλοιό είναι όλη η χώρα με τα ενεργά και δύσκολα μέτωπα στη χώρα να παραμένουν στην Αλεξανδρούπολη, την Εύβοια, τη Ροδόπη, την Καβάλα, τη Βοιωτία και τη Κύθνο.

Νύχτα θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης το οποίο πλησίαζαν απειλητικά οι φλόγες. Λίγο νωρίτερα, ακούστηκαν εκρήξεις καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από πεδίο βολής, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα αποθήκες πυρομαχικών του στρατού.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν για ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα προκειμένου να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις στον περιορισμό και κατάσβεση των ενεργών εστιών.

Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου 2023 στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας που εκδηλώθηκε κατά τις πρωινές ώρες σήμερα επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρωινές ώρες σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στα Ψαχνά Ευβοίας επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Διαλεκτό Καβάλας επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου και 12 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο, ενώ υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές ένα πυροσβεστικό όχημα.

Στη Δαδιά Έβρου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα.

Στο Μίσχο Ροδόπης επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην Κύθνο δεν επιχειρούν εναέριες δυνάμεις.

Νύχτα θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης το οποίο πλησίαζαν απειλητικά οι φλόγες.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των ασθενών ξεκίνησε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας. Αρχικά απομακρύνθηκαν τα νεογνά, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Καβάλα, ενώ ένα διασωληνωμένο διεκομίσθη στη Θεσσαλονίκη.

Προηγούμενο άρθροΝέα Αρτάκη: Σαν ηφαίστειο οι φλόγες από τις πυρκαγιές – Εικόνες που δεν ξανά ζήσαμε στη χώρα
Επόμενο άρθροΑυτή είναι η κλιματική αλλαγή που σας λένε – Λ@θρότουρκοι βάζουν φωτιά στην Ροδόπη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ