Δεκάδες παράνομοι αλλοδαποί βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς δίπλα σε παράπηγμα στον Άβαντα, μετά την φωτιά που ξέσπασε την Δευτέρα 21/8. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 18 νεκροί παράνομοι αλλοδαποί στην περιοχή του Άβαντα, ενώ φέρεται να εντοπίστηκαν και άλλοι 8 στην Λευκίμμη (δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη), ενώ δεδομένου πως το δάσος αποτελεί πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Οι αλλοδαποί που είχαν εισέλθει παράνομα από την Τουρκία στην χώρα μας και πιθανόν σε αυτούς να οφείλεται και η πυρκαγιά στο δάσος, εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Υπάρχουν υποψίες ότι η φωτιά που ξέσπασε στην Δαδιά ξαφνικά, ήταν ακούσιο έργο των παράνομων αλλοδαπών λόγω των φωτιών που ανάβουν το βράδυ για να προστατευτούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν ακόμα και αυτή την περίοδο στην περιοχή.

 Ο αντιπεριφερειάρχης Δημητρης Πέτροβιτς δήλωσε ότι πρόκειται για «αυτόνομη» εστία που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε απόσταση από τις άλλες εν εξελίξει φωτιές, στη θέση Γκίμπρενα.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής:

«Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν οι σωροί 18 ατόμων πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται».

Προηγούμενο άρθροΠόσα ακόμα θα ζήσουμε με Κούλη! Απανθρακωμένοι 18 λ@θρομουσουλμάνοι μέσα στο δάσος της Δαδιάς – Πήγαν να περάσουν στην Ελλάδα και τους έκαψε αυτός που τους άνοιξε την πόρτα
Επόμενο άρθροΔιαβάστε το σχέδιο Μητσοτάκη-Ζελενσκι σχετικά με τα F16 και τους Ουκρανούς πιλότους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ