Νίψα – Δωρικό και Αμφιτρίτη είναι η πύρινη νοητή νοητή ευθεία όπου επικεντρώνονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης στην Αλεξανδρούπολη, όπως είπε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός διευκρινίζοντας ότι το δυσκολότερο σημείο είναι το βορειοανατολικό πάνω από την Εγνατία Οδό. Δέκα αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα δίνουν τη μάχη και όπως τόνισε ο Γιάννης Αρτοποιός οι αναταράξεις είναι συνεχείς από τις ριπές αέρα που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των εναέριων μέσων.

Το μέτωπο ανατολικότεραο από το Λουτρό που απειλήθηκε ιδιαίτερα τώρα είναι πιο ελεγχόμενο ωστόσο το δασικό οικοσύστημα στον Εθνικό Δρυμό της Νίψας παραμένει υπό απειλή.

Ο κ. Αρτοποιός μίλησε για τεράστια γραμμή άμυνας μέχρι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούποληςσημειώνοντας ότι οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει ούτε λεπτό.

«Λόγω ισχυρών ριπών ανέμων και θερμών μαζών, κάφτρες πέρασαν πίσω από τα υδροφόρα και η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά και επιθετικά προς τις παρυφές δύο οικισμών στα βορειοανατολικά της πόλης. Πάντως ο στόχος επετεύχθη και επίσης δεν κινδυνεύει πλέον και η βιομηχανική περιοχή της Αλεναδρούπολης, είπε ο κ. Αρτοποιός.

Κινδυνεύει το κομμάτι βόρεια της Εγνατίας η οποία έχει κλείσει από κόμβο Αρβανίου μέχρι Αμφιτρίτη

Όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο το μέτωπο στη Νίψα, είναι από τα πλέον καταστροφικά.

Στη διαδρομή προς το χωριό μπορεί να αντικρίσει κάποιος το σκηνικό… βιβλικής καταστροφής, από την φωτιά να… καταπίνει τα πάντα στο πέρασμα της και να είναι ασταάτητη λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Το ΒΙΝΤΕΟ του Evros-news.gr είναι χαρακτηριστικό

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ