Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τέσσερα άτομα για εμπρησμό το τελευταίο 24ωρο καθώς στρατιώτες και πυροσβέστες αναπτύχθηκαν σε παράκτιες τουριστικές περιοχές για να δώσουν την μάχη της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών που εξαπλώνονται.

Πολλοί αγρότες στην Αλβανία βάζουν φωτιά στα χωράφια που καλλιεργούν για να τα καθαρίσουν από τις καλαμιές, τα αγριόχορτα και τα απορρίμματα και να τα προετοιμάσουν για την νέα σοδειά.

Τον Ιούλιο, η Αλβανία ταυτοποίησε και απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος 14 ανθρώπων που προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές.

Δύο αγρότες συνελήφθησαν επειδή προκάλεσαν πυρκαγιά κοντά στο τουριστικό χωριό Κηπαρό με αποτέλεσμα να καούν δεκάδες εκτάρια και να κινδυνεύσουν σπίτια και φυτείες με ελαιόδεντρα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που ελήφθησαν από drone και δείχνουν δύο αστυνομικούς να κυνηγούν έναν από τους άνδρες σε έναν λόφο και τελικά να τον συλλαμβάνουν.

Ο αλβανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έστειλε 40 στρατιώτες για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές στις προσπάθειες κατάσβεσης μεταφέροντας φτυάρια και νερό στις πλάτες τους στην κορυφή ενός λόφο

Προηγούμενο άρθροΚαθοδόν προς Αλεξανδρούπολη πυροσβεστικές δυνάμεις από Θεσσαλία και Ήπειρο
Επόμενο άρθροΟ ΟΗΕ καταδικάζει τη ρωσική πυραυλική επίθεση αλλά κλείνει τα μάτια στις σφαγές και τις θηριωδίες των Ουκρανών

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ