Προελαύνει προς το Kupyansk και ανοίγει τον δρόμο για τον μεγάλο στόχο του Kharkiv ο ρωσικός στρατός ενώ παράλληλα πλήγματα με πυραύλους και drones συντρίβουν τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές πραγματοποίησαν τουλάχιστον 17 επιθέσεις με drones Shahed κατά τη διάρκεια της νύχτας και πέντε πυραυλικές επιδρομές.
Στην κατεύθυνση του Kupyansk οι Ρώσοι κατάφεραν ισχυρά πλήγματα στον στρατιωτικό εξοπλισμό των Ουκρανών, παράλληλα με την ασταμάτητη προώθηση των θέσεών τους.
Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί αναλώνονται σε τρομοκρατικού τύπου επιθέσεις με drones σε ρωσικό έδαφος, που δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα στον ρου των πολεμικών επιχειρήσεων ενώ στο μέτωπο της αντεπίθεσης δεν καταγράφουν ουσιώδη εδαφικά κέρδη. 
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin επισκέφθηκε τη στρατιωτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο ενώ ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev εκτίμησε, πως η Μόσχα θα πρέπει να εξαλείψει το καθεστώς του Κιέβου, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλειά της για το μέλλον.
Την ίδια ώρα αίσθηση, προκαλεί ο Βρετανός συνταγματάρχης εν αποστρατεία Richard Kemp λέγοντας πως το ΝΑΤΟ έχει εγκαταλείψει την Ουκρανία, καθώς δεν πιστεύει στη νίκη της.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη Ben Hodges εκτιμά, πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν πιστεύει πλέον σε μία επιτυχία της Ουκρανίας σε βάρος της Ρωσίας.

Kemp (Βρετανία): Το ΝΑΤΟ έχει εγκαταλείψει την Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ δεν πιστεύει πλέον στη νίκη της Ουκρανίας. Σε αυτή τη γνώμη κατέληξε ο αρθρογράφος της Telegraph και απόστρατος Βρετανός συνταγματάρχης Richard Kemp.
«Φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ έχει εγκαταλείψει τις ελπίδες για μια ουκρανική νίκη», τόνισε ο Βρετανός αξιωματούχος.
Μιλώντας στη Νορβηγία, ο Stian Jensen ο επιτελάρχης του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε πως η ειρηνευτική συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία σε αντάλλαγμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Βρετανό στρατιωτικό, ο Jensen δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να μεταφέρει προς τα έξω το πώς βλέπει πραγματικά η Δύση μία λύση στην Ουκρανία.
Πρόσθεσε δε ότι δύο χρόνια μετά την «επαίσχυντη» αποχώρηση από το Αφγανιστάν, η Δύση βρίσκεται και πάλι στα πρόθυρα μίας ήττας.

Hodges (πρ. διοικητής δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη): ΗΠΑ – Γερμανία υπεύθυνες για την ουκρανική ήττα 

Ο πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη Ben Hodges παρατήρησε πως ΗΠΑ και Γερμανία αργούν χαρακτηριστικά ως προς την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
«Θέλει η Δύση τη νίκη της Ουκρανίας; Δεν είμαι τόσο σίγουρος», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.
Αν και οι ΗΠΑ επέτρεψαν τώρα στους συμμάχους τους τη Δανία και την Ολλανδία να παραδώσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, ο μεγάλος δισταγμός τους πριν από την παράδοση είναι «παράδειγμα της έλλειψης αποφασιστικότητας να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει», είπε ο Hodges.
Ο Αμερικανός στρατηγός επέκρινε τη Γερμανία για την αναποφασιστικότητα της σχετικά με την παράδοση πυραύλων Taurus.
Εάν η αντεπίθεση της Ουκρανίας αποτύχει, «οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτό», επισήμανε.
Η επιτυχία του ουκρανικού στρατού εξαρτάται από τις πιθανότητες του Κιέβου να αποκτήσει όπλα ακριβείας για επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων στόχων στην Κριμαία, υποστήριξε.

Προηγούμενο άρθροΤι γίνεται εδώ ρε; Ελικόπτερο προσπαθεί να αντλήσει νερό και του πετάνε πέτρες! Απίστευτα πράγματα στην μπανανία που λέγεται Ελλάδα
Επόμενο άρθροΧ#σμένος ο Σολτς από τα ποσοστά από καταρρέουν αρνείται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ