Οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο έχουν καταρρεύσει», σημειώνει ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος σε ανάρτηση του, σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη που καίει από χθες Σάββατο.

«Η χώρα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν την πολιτεία και ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δεχθεί την πρότασή μας για συζήτηση στη Βουλή», επισημαίνει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σωκράτη Φάμελου

Από χθες η ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης βιώνει για ακόμα μια χρονιά μια πύρινη κόλαση με τραγικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών. Κατοικίες και μια μεγάλης σημασίας προστατευόμενη δασική περιοχή του δικτύου Natura 2000 έχουν καεί, ενώ πολλοί οικισμοί έχουν λάβει εντολή εκκένωσης, αναδεικνύοντας με τραγικό τρόπο σοβαρές αδυναμίες αλλά και την ευθύνη της κυβέρνησης στην πρόληψη πυρκαγιών στην πυρόσβεση και στην πολιτική προστασία. 

Η σκέψη μας είναι σε όλους και όλες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες και στους πολίτες που αγωνιούν για τις περιουσίες τους. Προέχει η ασφάλεια των κατοίκων και η μέγιστη κινητοποίηση και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γιατί η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

Οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο έχουν καταρρεύσει. Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η χώρα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν την πολιτεία και ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δεχθεί την πρόταση μας για συζήτηση στη Βουλή.

Προηγούμενο άρθροΠυροσβέστες στην Αλεξανδρούπολη πέφτουν στο έδαφος αποκαμωμένοι από τα μέτωπα της φωτιάς που έβαλε ο σύγχρονος Νέρωνας Κούλης Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΤι γίνεται εδώ ρε; Ελικόπτερο προσπαθεί να αντλήσει νερό και του πετάνε πέτρες! Απίστευτα πράγματα στην μπανανία που λέγεται Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ