Το Φιλοζωικό Πολιτιστικό & Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου κατήγγειλε πως άγνωστοι στη Χαλκιδική έβαλαν δύο κουταβάκια μέσα σε τσουβάλι και τα πέταξε στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα να τα πατήσουν αυτοκίνητα.

Το περιστατικό γνωστοποίησαν μέσω της σελίδας του στο Facebook, ενώ έχουν αναρτήσει και φωτογραφίες των δύο άτυχων ζώων όπου φαίνονται τα τραύματα στο πρόσωπό τους.

Όπως αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο, η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς φέρουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα στα πόδια και στη λεκάνη.

Τα ζωάκια εντόπισε μία γυναίκα που περνούσε με το αυτοκίνητό της από το σημείο, το πρωί του Σαββάτου (19/08) και τα μετέφερε στο κτηνιατρείο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, γεννήθηκαν από αδέσποτη μαμά πριν λίγους μήνες στο Κελί Χαλκιδικής, χωρίς όμως να βρεθεί φιλοξενία, ενώ πήρχαν πληροφορίες για παράπονα από κατοίκους πως τα κουταβάκια έμπαιναν στις αυλές τους. «Μέχρι που κάποιος αποφάσισε να τα βάλει σε ένα τσουβάλι και να τα πετάξει στον κεντρικό δρόμο έξω από το χωριό, στη μέση του δρόμου… για να τα πατήσουν τα αυτοκίνητα, για να πεθάνουν αργά και βασανιστικά μέσα σε αφόρητους πόνους» συμπληρώνουν στην ανάρτηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ