Σε μία λιτή τελετή στο Σκουτάρι της Ανατολικής Μάνης τιμήθηκε η Μνήμη του Ήρωα Λοχαγού Σωτηρίου Σταυριανάκου και του Θρύλου των Ειδικών Δυνάμεων Αντιστράτηγου Ηλία Γλεντζέ, παρουσία δεκάδων Ελλήνων πατριωτών. Ας μιλήσουμε εν συντομία για τους δύο αυτούς Ήρωες οι οποίοι με την δράση τους άφησαν αιώνια μνημεία ανδρείας για τις παρούσες και τις ερχόμενες γενιές των Ελλήνων.


Ο Λοχαγός Σωτήριος Σταυριανάκος γεννήθηκε στο Σκουτάρι της Μάνης το 1941. Λίγο πριν την εκκίνηση του Αττίλα 2 είχε λάβει μετάθεση, αλλά αρνήθηκε να φύγει από την Κύπρο λέγοντας ότι «δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τα μεγάλα του παιδιά», εννοώντας τους στρατιώτες του. Το τριήμερο της εποποιίας της μάχης του στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ. επέδειξε απαράμιλλο ηρωισμό. Στις 16 Αυγούστου 1974 , προσπαθώντας να εξουδετερώσει πολυβολητή τουρκικού άρματος με προσωπική έφοδο(!), όπως το είχε καταφέρει στις 14 Αυγούστου, εβλήθη από πολυβολητή άλλου τουρκικού άρματος και η ψυχή του φτερούγισε προς την αιωνιότητα.


Ο Στρατηγός Ηλίας Γλεντζές γεννήθηκε στο χωριό Έλος της Λακωνίας. Διετέλεσε Λοχαγός της θρυλικής 31ης Μοίρας Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς. Έμελλε το όνομά του να γραφτεί με χρυσά γράμματα στις δέλτους της στρατιωτικής ιστορίας κατά την επική καταδρομική επιχείρηση του Κοτζά Καγιά. Επικεφαλής του 13ου Λόχου Καταδρομών κατόρθωσε να καταλάβει το στρατόπεδο του Κοτζά Καγιά με μόνο 22 άνδρες, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό την τακτική του αιφνιδιασμού.

Στις 28 Ιουνίου του τρέχοντος έτους έφυγε από την ζωή και πήγε να συναντήσει τους συμπολεμιστές του στις μάχες του Αττίλα 1 και Αττίλα 2.

Το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ εκπροσωπήθηκε από τον βουλευτή Β Πειραιώς Αλέξανδρο Ζερβέα, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Ήρωα Σωτηρίου Σταυριανάκου καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους. Είθε το παράδειγμα των δύο Ηρώων να φωτίζει τα βήματά μας σε αυτούς τους δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς. Όσο η ελληνική γη συνεχίζει να βγάζει από τα σπλάγχνα της τέτοιους ημίθεους το σκότος ουδέποτε θα επικρατήσει του Φωτός.

Αλέξανδρος Ζερβέας βουλευτής Β Πειραιώς με το κόμμα Σπαρτιάτες

Προηγούμενο άρθροΔείτε το βίντεο της ομολογίας: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέα πανδημία – Θέλουν να υποτάξουν όλο τον πλανήτη
Επόμενο άρθροΦωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Καίγονται τα πάντα – Ανοίγει τον δρόμο ο Κυριάκος για να μπουκάρουν όλοι οι μουσουλμάνοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ