«Δραματική, εξευτελιστική η κατάσταση»! Έτσι περιγράφουν μάρτυρες το «θρίλερ» που έζησαν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, εν μέσω ενός αδιανόητου μποτιλιαρίσματος μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο βυτιοφόρο το μεσημέρι της Πέμπτης (17.08.23). Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει, καθώς για πάνω από 7 ώρες μωρά, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες έμειναν εγκλωβισμένοι, καταγγέλλοντας πως δεν είχαν ενημέρωση, παρά μόνο από το ραδιόφωνο.

«Ο κόσμος σε άθλια κατάσταση, έτρεχαν στο αντίθετο ρεύμα, να βρουν νερό από τουαλέτες», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης που βρέθηκε ανάμεσα στους αγανακτισμένους οδηγούς στο τεράστιο μποτιλιάρισμα στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου.

«Πριν ξεκινήσω, είδα την είδηση ενώ ήμουν στην Τρίπολη. Κάλεσα στο 112, μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, να ξεκινήσω το ταξίδι μου, μίλησα με το 100, δεν ήξεραν τίποτα και έφτασα να είμαι τουλάχιστον 7 ώρες σταματημένος», επεσήμανε ο κ. Παναγιώτης.

Οι σκηνές που περιγράφει στην συνέχεια συγκλονίζουν: «Ο κόσμος σε άθλια κατάσταση, έτρεχαν στο αντίθετο ρεύμα να βρουν νερό από τουαλέτες που δεν είναι καν πόσιμο, πήγαιναν τουαλέτα στους δρόμους, κανένας δεν μας είχε δώσει νερά.

Υπήρχαν πάρα πολλοί ηλικιωμένοι, μια γυναίκα πριν μου έλεγε “τι να κάνω, έχω έναν διαβητικό άνθρωπο που έχει αγχωθεί πάρα πολύ”, γιατί δεν υπήρχε διέξοδος. 7-8 ώρες στους δρόμους σταματημένοι».

«Στα τελευταία διόδια που πέρασα, στους Αγίους Θεοδώρους, πριν από 7 ώρες δεν μας είπαν να γυρίσουμε πίσω. Πριν από τους Αγίους Θεοδώρους, στα διόδια της Τρίπολης μας είπαν απλά ότι θα υπάρχει εκτροπή στην Παλαιά Εθνική οδό και ήμουν ήσυχος, γιατί είχα μιλήσει προηγουμένως με το 112. Η κατάσταση δραματική, εξευτελιστική», κατήγγειλε εξοργισμένος.

Ανάμεσα στους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στο τεράστιο μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και η γνωστή τραγουδίστρια δημοτικού τραγουδιού, Σταυρούλα Δαλιάνη.

«Επιστρέφαμε από Σπάρτη. Γύρω στις 3, στα διόδια δεν μπορούσες να περάσεις με e-pass και έπρεπε όλοι να περάσουμε από γκισέ για να μας ενημερώσουν ότι είχε πάρει φωτιά ένα βυτιοφόρο και να πάμε από την παλιά Εθνική. Μόλις περάσαμε τα διόδια, ακινητοποιηθήκαμε», τονίζει η Σταυρούλα Διαλάνη περιγράφοντας τον «Γολγοθά» για χιλιάδες ακινητοποιημένους οδηγούς στο μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

«Από τις 3.30 μέχρι τις 8.30… Πέντε ώρες, χωρίς νερό, χωρίς καμία ενημέρωση γιατί δεν έπιανε το ίντερνετ και μετά βίας καταφέραμε να ειδοποιήσουμε τους δικούς μας. Στο διπλανό αυτοκίνητο ήταν ζευγάρι Αμερικανών με τρία μωρά, το μικρότερο 4 μηνών. Όσοι είχαν σκυλιά τα πήγαιναν βόλτα γύρω γύρω για να ηρεμήσουν… Για πέντε ώρες, δεν είχαμε νερό, δεν μπορούσαμε να πάμε τουαλέτα και κανείς δεν ήρθε να μας ενημερώσει…», επισημαίνει η ίδια.

Προηγούμενο άρθροΠυροβολισμοί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου – Αγριεύουν τα πράγματα στην κοινωνία με ανεξέλεγκτες καταστάσεις
Επόμενο άρθροΈνταλμα σύλληψης για οργανωμένο οπαδό του Παναθηναϊκού – Ενώ σκοτώθηκε ήδη ο Μιχάλης τώρα ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ