Η ΕΛΑΣ ήταν ενήμερη για όλα τα βήματα των Κροατών χούλιγκαν και δεν τους σταμάτησε πουθενά ενώ μπορούσε

Ποιος έδωσε τη μοιραία εντολή στους αστυνομικούς το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου να αποχωρήσουν από τα διόδια της Ελευσίνας ενώ περίμεναν για έλεγχο το κονβόι των αυτοκινήτων με τους Κροάτες χούλιγκαν που κατέφτανε στην Αθήνα;

Αυτό είναι ίσως το πιο κομβικό από τα πολλά ερωτήματα που έχουν ανακύψει, στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και όχι να μεταθέτουν την ευθύνη στα τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας που, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα, είχαν ενημερώσει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την έλευση των χούλιγκαν εδώ και μέρες, αλλά οι ανώτεροί τους δεν έκαναν τίποτε για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Δύο είναι τα κομβικά σημεία στην πορεία των Κροατών χούλιγκαν προς την Αθήνα στα οποία η αστυνομία θα μπορούσε να είχε παρέμβει αποτελεσματικά.

•Το πρώτο είναι την ώρα που οι Κροάτες περνούσαν το Κιάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ενημερώνεται από αστυνομικούς, εντούτοις δεν δίνεται καμία εντολή επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων μέχρι να φτάσουν οι χούλιγκαν στην Αττική.

•Το δεύτερο είναι στην Ελευσίνα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στα διόδια προκειμένου να σταματήσουν και να ελέγξουν τα κροατικά οχήματα. Ωστόσο λαμβάνουν εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ να αποχωρήσουν από το σημείο. Αγνωστο γιατί.

Επομένως τα κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι: ποιος έδωσε την εντολή να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την Ελευσίνα και γιατί δεν δόθηκε εντολή να σταματήσουν τους Κροάτες στη διαδρομή από το Κιάτο μέχρι την Αθήνα ώστε να αποτραπεί το μακελειό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ηταν όλο αυτό που ακολούθησε απόρροια μόνο ανικανότητας;

Προηγούμενο άρθροΚινήσεις απελπισίας από τον Κούλη Μητσοτάκη για το φιάσκο με την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη
Επόμενο άρθροΕίναι ανίκανοι στην αστυνομία ή επιζητούσαν τα επεισόδια με τους Κροάτες;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ