«Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια ημέρα ταυτισμένη με την αισιοδοξία και ελπίδα και έχουμε κάθε λόγο ως Ελληνίδες και Έλληνες να είμαστε αισιοδοξοι για το μέλλον» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε η χώρα έχει ξεπεράσει μια υπερδεκατή κρίση και έχει κάθε δικαιώμά να αττενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ελπίδα, λέξεις που είναι ταυτισμένες με τη μεγάλη σημερινή γιορτή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις «σε αυτές και αυτούς που φροντίζουν να είμαστε όλοι ασφαλείς και έδωσαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα» τονίζοντας ότι «γνωρίζουν πάντα η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ήθελα ειδικά σήμερα να βρεθώ στην Τήνο 200 χρόνια μετά την εύρεση της θαυματουργής εικόνας» ενώ ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του ευχήθηκε «σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες όπως στη σύζυγό μου που γιορτάζει και αυτή, χρόνια πολλά.  Χρόνια πολλά σε κάθε Έλληνα όπο και αν βρίσκεται. Σήμερα γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός και όλη η Ορθοδοξία».

Στη λιτανεία της ιερής εικόνας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας μαζί με τους μητροπολίτες Σύρου – Τήνου Δορώθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο.

Στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρίστανται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταντίνο Φλώρο ενώ μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκεται και η κόρη του Δάφνη.

Προηγούμενο άρθροΝέα άνοδος για το φυσικό αέριο! Θα κλείσουν σπίτια και καταστήματα τον χειμώνα
Επόμενο άρθροΑντιδρούν στην Ουκρανία για την πρόταση του ΝΑΤΟ να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ