«Αυταρχική και απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την απόφαση της Λίνας Μενδώνη να κάνει έξωση στον ΣΕΑ από το κτίριο στο Θησείο, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ενώ την ίδια στιγμή ζητά την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος τονίζει πως: «μαζί με την έξωση του ΣΕΑ από την ιστορική του έδρα στο διατηρητέο κτήριο της Ερμού, μπαίνουν ευθέως στο στόχαστρο οι συνδικαλιστικές ελευθερίες: για πρώτη φορά ένας υπουργός Πολιτισμού έρχεται να λογοκρίνει δραστηριότητες ενός Συλλόγου ή Σωματείου, απαγορεύοντάς τες».

Μάλιστα στη σχετική τους ανακοίνωση οι έκτακτοι αρχαιολόγοι σημειώνουν ότι «πρόκειται για μια (ακόμη) χυδαία υπουργική ενέργεια, η οποία πάντως είναι το συνεπές προϊόν της αντίληψης του υπουργείου και της κυβέρνησης, για το «τι είναι πολιτισμός» και τι όχι», προσθέτοντας ότι «για όλους τους ανθρώπους του Πολιτισμού, για όλους τους ανθρώπους, το ναυάγιο της Πύλου με τους 650 πνιγμένους μετανάστες ήταν μια τραγωδία. Για την κυβέρνηση και τα υπουργεία της, η τραγωδία συνίσταται στο ότι το ναυάγιο έγινε γνωστό. Αυτό ενόχλησε (και) την υπουργό».

Συμπληρώνουν πως μεταξύ άλλων ότι «ο “πολιτισμός” της υπουργού και των επιτελείων της κυβέρνησης, είναι ο τεμαχισμός της Βενιζέλου, το λαμπάδιασμα της ακρόπολης των Μυκηνών, το τσιμεντάρισμα της ακρόπολης των Αθηνών και οι πασαρέλες του Dior, η παράδοση των κρατικών Μουσείων σε ιδιώτες, οι τσικνοπέμπτες στο ΝΜΑ και τα δείπνα στο Κυκλαδικής τέχνης, η νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας και ο «επαναπατρισμός» κλεμμένων αρχαιοτήτων στη … Νέα Υόρκη, η απαγόρευση του ρωσικού πολιτισμού, ο δανεισμός αρχαίων κινητών μνημείων σε ξένα μουσεία και συλλογές για μισό αιώνα, η μαφιόζικη δολοφονική επίθεση -για πρώτη φορά στα χρονικά- σε αρχαιολόγο στους μύλους της ανάπτυξης».

Προηγούμενο άρθροΠροειδοποίηση Fitch: Ίσως υποβαθμίσουμε δεκάδες τράπεζες
Επόμενο άρθροΞανά τα ίδια! Ιστιοφόρο σκάφος με 22 λ@θρομουσουλμάνους εντοπίστηκε στη Ρόδο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ