Απόλυτη αποσάθρωση στην Ελληνική Αστυνομία, με τον πρωθυπουργό κρυπτόμενο ώστε να γλιτώσει από την οργή και να βγει από το κάδρο των τραγικών ευθυνών

Κέρδισαν τις πρώτες εκλογές µε το δόγµα «νόµος και τάξη». Καλλιέργησαν τον φόβο και την ανασφάλεια σ’ όλη τη χώρα µε επίκεντρο τα «επικίνδυνα Εξάρχεια» που θα έρχονταν για να τα «καθαρίσουν» και τους «επικίνδυνους» πρόσφυγες που θα αλλοίωναν τον πολιτισµό µας και θα έκλεβαν το ψωµί µας απ’ το τραπέζι και τους οποίους θα γύρναγαν πίσω – εν ζωή ή σε σορούς πολύ λίγη σηµασία είχε για το εκλογικό τους ακροατήριο.

 Πολύ σύντοµα απέδειξαν την πραγµατική τους πρόθεση… Την επιστροφή της ΕΛΛΑΣ µέσω της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ και λοιπών παρακρατικών δυνάµεων στις µαύρες δεκαετίες του ’50 και του ’60. Με την παλιά δοκιµασµένη συνταγή. Με επευφηµίες και «πατρικά» χτυπήµατα στους ώµους των σερίφηδων του δρόµου που δολοφονούν ανθρώπους για ένα κλεµµένο δεκάευρο, τις τάξεις των οποίων ενίσχυσαν µε χιλιάδες προσλήψεις και εκατοντάδες νέα οχήµατα, µε αθρόες παράνοµες παρακολουθήσεις καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, µε αποστρατεύσεις ελεγχόµενων αξιωµατικών και µε προαγωγές και τοποθετήσεις των δικών τους ανθρώπων στα ρετιρέ της ΕΛΑΣ.

Και τα κατάφεραν… 

Η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είναι το πιο πρόσφατο από µια µακρά σειρά άγριων και µαφιόζικων εγκληµάτων που έχουν διαπραχθεί την τελευταία τετραετία και στην πλειονότητα τους είναι ανεξιχνίαστα, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το κυβερνητικό δόγµα στην πραγµατικότητα δεν αφορούσε ούτε τον «νόµο» ούτε την «τάξη», αλλά αποκλειστικά την επιλεκτική, εύκολη και ταξική καταστολή.

Η ΕΛΑΣ της πλήρους διάλυσης και αποσάθρωσης στον χειρισµό της Νέας Φιλαδέλφειας είναι η ίδια που λειτουργεί µε άψογη επιχειρησιακή αρτιότητα όταν καλείται να προστατέψει από δήθεν εχθρούς την «αόρατη» βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ, τις λαµαρίνες του αµφιλεγόµενου σταθµού µετρό στα Εξάρχεια ή το πάρκο ∆ρακόπουλου.

Η ΕΛΑΣ του Μαξίµου λειτουργεί µε παροιµιώδη αποτελεσµατικότητα όταν αναλαµβάνει «επικίνδυνες αποστολές» όπως τις εξώσεις φτωχών οικογενειών, ανέργων και αναπήρων από τα σπίτια τους, την καταστολή µικρών διαδηλώσεων, τον έλεγχο-σκούπα σε κάθε λογής περαστικό, αρκεί να έχει λίγο σκούρο δέρµα, τη στόχευση και «εκτέλεση» διαµαρτυρόµενων εθελοντών πυροσβεστών µε το κανόνι της αύρας ή παλιότερα την κατατροµοκράτηση πολιτών που τολµούσαν να πάνε µέχρι την πλατεία της γειτονιάς τους την περίοδο της πανδηµίας.

Σε κάθε περίπτωση ανοµίας όµως στην οποία εµπλέκονται µεγάλα συµφέροντα, όπως στο οργανωµένο έγκληµα και στην Greek mafia, που επί ηµερών των κυβερνήσεων Κυριάκου Μητσοτάκη µετράµε περισσότερες από είκοσι εκτελέσεις, ή «ευαίσθητες» οικονοµικές ισορροπίες, όπως στο ελληνικό ποδόσφαιρο πίσω από το οποίο υπάρχουν ισχυρές επιχειρηµατικές οικογένειες, η ΕΛΑΣ παραµένει συστηµατικά απούσα.

Η εξοργιστική απάθειά της, σε σηµείο που να αναρωτιέσαι αν είναι τόσο ανίκανοι ή αν τελικά «ήθελαν» τα επεισόδια, αποτυπώθηκε µε τον πιο τραγικό τρόπο στην περίπτωση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Καλά πληροφορηµένες αστυνοµικές πηγές του επιµένουν στην ανικανότητα και εντοπίζουν την πηγή της απόλυτης διάλυσης της Ελληνικής Αστυνοµίας σε πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας του υπ. ΠΡΟΠΟ της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τοποθέτησαν σε νευραλγικά πόστα της υπηρεσίας µέτρια στελέχη µε σκοπό να ασκούν επάνω τους απόλυτο έλεγχο. Η «συνειδητή ολιγωρία», µας έλεγαν χαρακτηριστικά, απαιτεί ικανότητες τις οποίες η ΕΛΑΣ σήµερα δεν τις διαθέτει. Οποια κι αν είναι η αλήθεια, τα γεγονότα δεν αλλάζουν.

Προηγούμενο άρθροΥπόλογη η ΕΛ.ΑΣ για την “παρέλαση” των Κροατών στην Αθήνα (Έγγραφα)
Επόμενο άρθροΔολοφόνοι κατά συρροή! “Πάμε και όπου βγει” και στα αεροδρόμια – Χωρίς κανόνες ασφαλείας τα περισσότερα στην Ελλάδα (Έγγραφα)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ