Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες από σοβαρές διπλωματικές και επιχειρηματικές πηγές το άνοιγμα των τελευταίων ημερών που ξεκίνησε ως ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης με  την κυβέρνηση της Λιβύης έχει κυρίως επιχειρηματικό υπόβαθρο και οι διπλωματικές και άλλες σχέσεις αποτελούν μόνο το άλλοθι. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε και το άνοιγμα πρεσβείας από την Ελλάδα στην Τρίπολη της Λιβύης καθώς και σύσφιξη των  διπλωματικών σχέσεων. Ο Γεραπετρίτης εγκαινίασε συζητήσεις και συνεργασία ναι τον ομόλογό του στην λιβυκή κυβέρνηση. Η διαφορά είναι  πάντως ότι με την κατάσταση εμφυλίου που επικρατεί στην Λιβύη, το μυστικό που κρύβουν είναι ότι αυτή η λιβυκή κυβέρνηση είναι η μη αντιμαχόμενη παράταξη μάλιστα είναι η φιλοτουρκική και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Ερντογάν και την Άγκυρα. Πολλοί μάλιστα θεωρούν και δικαιολογημένα ότι όχι μόνο σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται αλλά είναι και ενεργούμενα της Τουρκίας αφού μαζί υπέγραψαν και το γνωστό  τουρκοελληνικό μνημόνιο το 2020 το οποίο παραβιάζει και κατακρεουργεί την ελληνική θαλάσσια κυριαρχία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκονται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δουλειές και τα επιχειρηματικά συμφέροντα πάλι των πεθερικών του Γεραπετρίτη. Συγκεκριμένα, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με επικεφαλής τον Περιστέρη και αντιπρόεδρο τον πεθερό του ΥΠΕΞ Μιχάλη Γουρζή διεκδικεί να βάλει πόδι στην Λιβύη όπου τώρα τη μερίδα του λέοντος έχει ο μεγάλος επιχειρηματικός τους ανταγωνιστής και έτερος ολιγάρχης της ηλεκτρικής ενέργειας της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης των ανεμογεννητριών και των αιολικών πάρκων Β. Μυτιληναίος. Μέσα λοιπόν από την προώθηση των διπλωματικών σχέσεων με το φιλότουρκο κομμάτι του καθεστώτος της Λιβύης το δίδυμο Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη θέλει να ανοίξει τον δρόμο για να μπει στις μεγάλες δουλειές και στη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και κατασκευής μεγάλων έργων στη Λιβύη μέσω της οικογενειακής επιχείρησης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία ιδιαίτερα από το 2019 και μετά με την κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει μεγαλουργήσει, έχει γίνει ο ισχυρότερος από τους ομίλους στον τομέα της και φυσικά αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς επικοινωνίας και χρήματος για την οικογένεια Μητσοτάκη και τη συμμορία του.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι όλες αυτές οι μπίζνες αποτελούν την Κερκόπορτα για τις νέες εθνικές προδοσίες που έχουν στα σκαριά. Ενώ πίσω από τις κλειστές πόρτες ο όμιλος των πεθερικών ετοιμάζει την απόβασή του στα «φιλέτα» της Λιβύης, ο Γεραπετρίτης μαζί με την υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχει έτοιμο και το προσχέδιο συμφωνίας με την Τουρκία για τον εφόλης της ύλης διάλογο και την προδοτική προσφυγή στη Χάγη. Αυτή η συμφωνία έχει πολλά λεπτά σημεία και παγίδες. Η πιο σημαντική είναι ότι πάνε να υιοθετήσουν με ύπουλο τρόπο τα δύο σύμφωνα που έχει υπογράψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο με την Αίγυπτο όσο και με την Ιταλία για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών και τις ΑΟΖ.

Προηγούμενο άρθροΠανό για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στο παιχνίδι Σεβίλλη-Βαλένθια στην Ισπανία
Επόμενο άρθροΦωτογραφία μαζί με όλα τα κομματόσκυλα των επιμελητηρίων βγάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης – Χωρίς ντροπή ενώ διέλυσαν την επιχειρηματικότητα στη χώρα και καμαρώνουν τα τομάρια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ