Τα επιχειρησιακά λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία της Νέας Φιλαδέλφειας, παραδέχεται η ΕΛ.ΑΣ, στο διαβιβαστικό της σημείωμα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με τους 104 συλληφθέντες. Είναι εντυπωσιακό πως η ίδια η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται ότι ενώ εντόπισαν τους Κροάτες χούλιγκαν στην Ελευσίνα, την ώρα που έφταναν στην Αθήνα και τους έθεσαν σε «επιτήρηση», μετά από λίγο κατάφεραν να τους χάσουν από τα μάτια τους. Επίσης στο ίδιο έγγραφο οι Αστυνομικοί παραδέχονται ότι στις 22:55 ενημερώθηκαν από τη ΣΤΑΣΥ ότι οι χούλιγκαν κατευθύνονταν πεζοί προς τη Νέα Φιλαδέλφεια με καδρόνια στα χέρια και άλλα αντικείμενα, ενώ υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τη συμπλοκή.

«Ξέραμε ότι έρχονται Κροάτες χούλιγκαν»
Πιο αναλυτικά στο διαβιβαστικό σημείωμα με ημερομηνία 9 Αυγούστου του 2023, υπογραμμίζεται ότι νωρίς το πρωί της 7ης Αυγούστου η ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερωθεί ότι οι Κροάτες χούλιγκαν ήταν καθ’ οδόν στην Αθήνα.

«Πρωινές ώρες της 7/8/2023, ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά, ότι περίπου 25-30 οχήματα με υπηκόους Κροατίας, πιθανόν οπαδοί της Dinamo Zagreb, μέσω του Μαυροβουνίου, εισήλθαν στην Αλβανία ενώ μεσημβρινές ώρες, ενημερωθήκαμε ότι κάποια οχήματα με πιθανόν Κροάτες οπαδούς, εισήλθαν στην χώρα» υπογραμμίζεται στο διαβιβαστικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ και επισημαίνεται:

«Άμεσα και στις δύο περιπτώσεις έγιναν προσπάθειες τηλεφωνικώς, προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν είσοδος των ανωτέρω στην Χώρα μας και εν συνεχεία ανωτέρω πληροφορίες, αρμοδίως, διαβιβάσθηκαν προς όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες».

Επίσης οι Αστυνομικοί τονίζουν πως είχαν ενημερωθεί ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ γνώριζαν για την άφιξη των Κροατών χούλιγκαν και με «πρόφαση της διανομή εισιτηρίων» απηύθυναν κάλεσμα να «συγκεντρωθούν στο γήπεδο της ΑΕΚ».

«Επιπροσθέτως, υπήρξε πληροφόρηση ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ, είχαν ενημερωθεί για την τυχόν άφιξη των οπαδών από την Κροατία και για τον λόγο αυτό, με την πρόφαση της διανομής εισιτηρίων, υπήρξε κάλεσμα να συγκεντρωθούν εξωτερικά του γηπέδου διεξαγωγής του αγώνα» αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή οι Αστυνομικοί, παραδέχονται ότι ώρες πριν, γνώριζαν ότι υπήρχε κίνδυνος να πραγματοποιηθεί συμπλοκή μεταξύ οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια (όπως και έγινε) και δεν έκαναν τίποτα να το αποτρέψουν, άγνωστο γιατί.

Έχασαν 25 οχήματα με Κροάτες στην Ελευσίνα

Σε άλλο σημείο του διαβιβαστικού οι αστυνομικοί περιγράφουν όσα τραγελαφικά έγιναν στην Ελευσίνα γύρω στις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας, όταν πλέον οι χούλιγκαν έφταναν στην Αθήνα. Εκεί αστυνομικοί που ήταν σε υπηρεσία εντόπισαν 25 οχήματα με επιβαίνοντες τους κροάτες χούλιγκαν να περνούν τα διόδια. Αρχίζουν να τους παρακολουθούν αλλά στην πορεία τους χάνουν.

« Την 22:00 ώρα, από εποχούμενη περιπολία της Υπηρεσίας μας, εντοπίσθηκαν να διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας, 25 περίπου οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας εκδοθέν από Κροατικές αρχές, στα οποία επέβαιναν όπως αργότερα διαπιστώθηκε, οπαδοί της Dinamo Zagreb και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, επί της Εθνικής Οδού. Στην έξοδο της Αττικής Οδού, τα οχήματα διασπάρθηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα και άλλα συνέχισαν να κινούνται επί της Εθνικής Οδού και άλλα εισήλθαν στην Αττική οδό, αναμεμειγμένα πλέον με τα λοιπά οχήματα που κινούνταν σε αυτές, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η επιτήρηση τους. Παρόλα αυτά συνεχίσθηκαν οι προσπάθειες εκ νέου εντοπισμού τους, τόσο από εποχούμενες περιπολίες, όσο και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας» αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. Τώρα το πόσο δύσκολο είναι να χάσει κανείς από τα μάτια του ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 25 οχήματα με κροατικές πινακίδες αυτό μάλλον θα πρέπει να το δουν σοβαρά στην ΕΛ.ΑΣ.

Προηγούμενο άρθροΝέες ανατιμήσεις των καυσίμων από Σεπτέμβριο – Θα πάρουν από τους Έλληνες ότι τους έχει μείνει στην τσέπη
Επόμενο άρθροΔελτίο Τύπου της Π.Ο.Ε.Υ. για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ