Ένα ακόμη εικοσιτετράωρο πέρασε χωρίς να έχει αναλάβει κανένας την παραμικρή ευθύνη για τα αιματηρά επεισόδια τη νύχτα της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και το θάνατο του 29χρονου παλικαριού. Ένα ακόμη εικοσιτετράωρο πέρασε και ο Μητσοτάκης παραμένει εξαφανισμένος και κρυμμένος στα Χανιά με το μόνο να γνωρίζουμε για αυτόν ότι εκείνο το ίδιο βράδυ βρισκόταν σε πάρτι σε νυχτερινό κέντρο και διασκέδαζε μαζί με κολλητούς του εκδότες που πουλάνε με τη μεσολάβηση του την πραμάτειά τους στους νέου Κοσωτάδες, τους Μπακοκαϋμενάκηδες,  και δημοσιογράφος για τα γενέθλια του προέδρου του Ελλάκτωρα των Βαρδινογιάννηδων….

Για μία κυβέρνηση και την ηγεσία της πού από την αρχή όλα τα αντιμετωπίζει και τα μεταχειρίζεται με όρους επικοινωνίας και προπαγάνδα ς αυτή η κατάσταση είμαι από την άποψη αυτή πρωτοφανής και δημιουργεί πολλές απορίες και ερωτηματικά.

Σε οποιαδήποτε άλλη εποχή και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με τέτοια γεγονότα θα είχε γίνει τουλάχιστον πολιτικός σεισμός. Κι αν δεν είχε παραιτηθεί ολόκληρη η κυβέρνηση θα είχαν πάει σπίτι τους όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και φυσικά η ηγεσία της αστυνομίας χωρίς δεύτερη κουβέντα και όχι κάποια εξιλαστήρια θύματα αξιωματικοί της Τροχαίας όπως συνέβη τώρα.

Αυτή η ένοχη σιωπή η οποία παρατηρείται όμως για μία ακόμη ημέρα προκαλεί και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προβλήματα. Επικρατεί μία απέραντη σύγχυση που πολλές στιγμές παίρνει τη μορφή πανικού γιατί κανείς δεν ξέρει τι να πει τι να υποστηρίξει και ποια γραμμή να μεταφέρει.

Το μόνο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι οι γελοίες εμφανίσεις του υπουργού προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και του υφυπουργού του Κώστα κατσαφάδου οι οποίοι έχουν βγει και λένε απίστευτες μπούρδες που από μόνες τους θα έπρεπε να τους έχουν στείλει σπίτι τους. Αρνούνται ότι γνώριζαν οτιδήποτε και ότι είχαν οποιαδήποτε ενημέρωση από την ηγεσία της ΕΛΑΣ. Βεβαίως δεν απαντούν στο αυτονόητο ερώτημα. Αν δεν είχαν την ενημέρωση που λέμε ότι δεν είχαν, τότε γιατί δεν χρεώνεται από την πλευρά τους η ευθύνη στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και δεν ξηλώνεται; Αυτό θα ήταν το αυτονόητο. Αν από την άλλη πλευρά η ηγεσία της ΕΛΑΣ είχε ενημέρωσει τότε προκύπτει ότι ο ένας κρατάει τον άλλον και για αυτό υπάρχει όλο αυτό το μπάχαλο.

Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι έχοντας χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και από επικοινωνιακής πλευράς, δεν υπάρχει κανείς ή σχεδόν κανείς για την ακρίβεια πρόθυμος από το κυβερνητικό στρατόπεδο να βγει και να υποστηρίξει αυτά τα αίσχη. Ο μόνος που προθυμοποιήθηκε ήταν ο τραγικός Μάκης Βορίδης ο οποίος έχει μεταβληθεί σε ορτινατσα του Μητσοτάκη πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο στα πολιτικά και κυβερνητικά πράγματα. Ως τραγικός συνήγορος και κανονικός χασοδίκης εμφανίστηκε στις τηλεοράσεις για να πει ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη του Οικονόμου ο οποίος άλλωστε κατά το γνωστό παραμύθι είναι μόλις 10 ημερών υπουργός και για αυτό τον πρόσθετο λόγο δεν χρειάζεται να παραιτηθεί…

Αυτό μπορεί να πει κανείς ότι από μία άποψη είναι περίεργο και αντιφατικό διότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες όλοι τους χειροκροτούσαν και πανηγύριζαν υπέρ του Μητσοτάκη προσκυνώντας τον μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου. Είναι οι ίδιοι που μαζί με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας το έδωσαν το 40,5% και στη συνέχεια τον ανέδειξαν σε κάτι περίπου ως ηγεμόνα και άρχισαν να τον γλειφουν πατόκορφα για να πάρει ο καθένας και η καθεμία όποιο λάφυρο μπορούσε από την εκλογική νίκη για την εξουσία.

Αυτή η απότομη αλλαγή κλίματος και συμπεριφορών που παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια έρχεται να επιβεβαιώσει όμως με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι όλος αυτός ο θρίαμβος και όλη αυτή η παντοδυναμία του Μητσοτάκη στην πραγματικότητα στηρίζεται σε ξύλινα πόδια. Από τη μία στιγμή στην άλλη και από την μία μέρα στην άλλη ο καθένας βγάζει την ουρά του απέξω μυρίζοντας ενδεχομένως και ένα πρόωρο πολιτικό “ψοφίμι”. Δηλαδή τον ίδιο το ν Μητσοτάκη ο οποίος κατάφερε να εδραιωθεί στην εξουσία με ψέματα , εξαγορές , παρακολουθήσεις , υποκλοπές , παρακράτος,  διαφθορά, σκάνδαλα και ό,τι πιο βρώμικο και ανήθικο έχει συμβεί ποτέ στον τόπο. Τώρα λοιπόν που πραγματικά δυσκολεύουν οι καταστάσεις και ζορίζουν, φαίνεται ολοένα και πιο πολύ ότι ο βασιλιάς ήταν και είναι γυμνός. Έστω κι αν όλοι αυτοί οι κόλακες οι γλείφτες και συμφεροντολόγοι συνέβαλαν μαζί με τους ψηφοφόρους για να ξαναγίνει πρωθυπουργός.

Προηγούμενο άρθρο“Λυγίζει” ο θείος του Μιχάλη Κατσουρή: “Του έλεγα πρόσεχε αγόρι μου εκεί που πας”
Επόμενο άρθροΤρελάθηκε ο κόσμος! Ακόμη ένας νεκρός έπειτα από διαπληκτισμό στην Αίγινα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ