Με μια αρκετά προσεκτική ανακοίνωση, η UEFA πήρε θέση για τα συμβάντα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα άγρια επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής.

Στην ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τονίζει πως βρίσκεται σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και έχει ζητήσει αναλυτική αναφορά για τα συμβάντα.

Παράλληλα, αναφέρει πως εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και έξτρα μέτρα ασφαλείας για τα δύο παιχνίδια, πρώτα σε Ζάγκρεμπ (15/08) και μετά σε «OPAP Arena» (19/08).

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Στις 8 Αυγούστου 2023, ενόψει των φρικιαστικών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, η οποία οδήγησε στον χαμό μιας ζωής, η UEFA κοινοποίησε τις αποφάσεις της για αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ εναντίον της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που επρόκειτο να διεξαχθεί την ίδια ημέρα.

Μετά από αυτή την απόφαση, η UEFA βρίσκεται επί του παρόντος σε επαφές με τις ελληνικές εθνικές αρχές και έχει ζητήσει να λάβει λεπτομερή αναφορά των περιστατικών προκειμένου να επανεξετάσει και να αξιολογήσει την κατάσταση από πλευράς ασφάλειας και να λάβει τα κατάλληλα πρόσθετα μέτρα.

Τα επόμενα βήματα και τυχόν μέτρα που πρέπει να ληφθούν θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Προηγούμενο άρθρο“Σβήνουν” τα Ελληνόπουλα: Νεκρός 23χρονος στις Σέρρες έπειτα από σύγκρουση με νταλίκα
Επόμενο άρθροΣυνεχίζετε το παραμύθι με το φυσικό αέριο – Εκτινάσσουν τις τιμές πατώντας για χιλιοστή φορά στο παραμύθι του πολέμου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ