Στην σελίδα μας μίλησε ο βουλευτής Λαρίσης των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος και έβαλε σε τάξη την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε σχετικά με το παρών που ψήφισαν οι Σπαρτιάτες στο νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό.

“Ξεκινάμε και ξεκαθαρίζουμε ευθύς εξαρχής οτι το νομοσχέδιο και το επίμαχο αρθρο 61, δεν εχουν καμία σχέση με αύξηση ορίου ηλικίας για σύνταξη.

Κανένα όριο εργασίας δεν αυξήθηκε στα 74 έτη. Το άρθρο 61, αναφέρει πως ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στους ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ηλικίας ανω των 67 ετών ΕΩΣ 74 ετών, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο, να ενταχθούν με πρόγραμμα της ΔΥ.ΠΑ. (πρώην ΟΑΕΔ) και εργασία στον Δημόσιο τομέα, ώστε να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα ένσημα.

Σαφώς και δεν μας βρίσκει σύμφωνους η εργασία μέχρι τα 74, αλλά το να υπάρχει σαν επιλογή αν κάποιος θέλει να ασκήσει αυτό το δικαίωμα, αντί να εξαγοράσει για παράδειγμα ως είθισται να συμβαίνει, καθώς δεν υποχρεώνει κανέναν, δε μπορεί να μας βρει και αντίθετους. Μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος.

Με πολύ πιο απλά και λαϊκά λόγια:

Το άρθρο 61, είναι ξεκάθαρο και αφορά όσους δεν έχουν χρήματα να εξαγορασουν τα ένσημα που τους λείπουν.
Μπορούν πάλι να βγουν κανονικά με μειωμένη σύνταξη ή αν λείπουν λίγα να εργαστούν στο δημόσιο.
Είναι επιλογή, όχι υποχρέωση.

Ισχύει ότι ακριβώς ίσχυε και πριν για τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας.”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ