Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbreak.gr το οποίο επικαλείται δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Βασίλης Ρουμπέτης, ο οποίος δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό, εμπλεκόταν στο συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, όπως και του Στέφανου Χίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου του 2021, ένα πρόσωπο είχε ενημερώσει τον εκδότη του Documento, παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε απευθυνθεί σε άνθρωπο της νύχτας µε το ψευδώνυµο «ταξιτζής» ή «ταρίφας» για να του αναθέσει το συµβόλαιο θανάτου του εκδότη του Documento. Ο µάρτυρας κατέθεσε επίσηµα στην εισαγγελία και σχηµατίστηκε δικογραφία κατά του Φουρθιώτη.

Η υπόθεση της διπλής δολοφονίας του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του στον Κορυδαλλό μπορεί να ξετυλίξει τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της μεταπολίτευσης. Η εμπλοκή όμως κορυφαίων οικονομικών παραγόντων του τόπου καθώς και ανθρώπων των ΜΜΕ, καθιστά την εξιχνίαση της υπόθεσης ως όνειρο θερινής νυκτός στην Ελλάδα που κάνει ακόμα και την Κολομβία να μοιάζει υπόδειγμα του «νόμος και τάξη».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Βασίλης Ρουμπέτης εμπλέκεται στα συμβόλαια δολοφονίας δύο δημοσιογράφων: του Κώστα Βαξεβάνη και του Στέφανου Χίου.

Στην περίπτωση του Στέφανου Χίου το συμβόλαιο εκτελέστηκε, ο δημοσιογράφος όμως γλίτωσε με δύο σφαίρες στο κορμί του. Στην περίπτωση του Κώστα Βαξεβάνη το συμβόλαιο φαίνεται να ακυρώθηκε έπειτα από εμπλοκή συνεργών του δολοφονημένου σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών, που εξελίχθηκε σε σύρραξη. Ενώ ως «προξενητής» μεταξύ του εντολέα και του δολοφόνου, «φωτογραφίζεται» είτε άνθρωπος των media, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις και με τους δύο, είτε υψηλόβαθμος – δολοφονημένος πλέον – μαφιόζος.

Αυτές λοιπόν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν, εφόσον ανοίξουν οι συσκευές που χρησιμοποιούσε ο δολοφονημένος και διερευνηθούν όλες οι επαφές του, σε βάθος τετραετίας.

Βλέποντας όμως την ομερτά που έχει επιβληθεί γύρω από την δολοφονία αλλά και την δράση του Ρουμπέτη, κάτι τέτοιο φαίνεται εξαιρετικά αμφίβολο. Δείγμα και αυτό της σήψης στην οποία έχει βυθιστεί η Ελλάδα του 2023.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ