Σε αργία τέθηκε ο ιερέας του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα επειδή έντυσε «παπαδάκια» δύο κορίτσια την Κυριακή της Πεντηκοστής, ξεσηκώνοντας ένα πρωτοφανές κύμα στήριξης στο πρόσωπό του, την ώρα που η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει και θα συζητήσει την κίνησή του…

Ο προοδευτικός πάτερ Αλέξανδρος Καριώτογλου, με πλούσιο ακαδημαϊκό παρελθόν, είναι ο ιερέας που προκάλεσε τις αντιδράσεις των υπερσυντηρητικών κύκλων της εκκλησίας και τέθηκε σε αργία επειδή έντυσε «παπαδάκια» δύο κορίτσια για τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Ο ιερέας είναι εφημέριος στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα και για χιλιάδες πιστούς έχει πέσει θύμα ενός θρησκευτικού φονταμενταλισμού που επιχειρείται να επιβληθεί από σκοτεινές δυνάμεις της Εκκλησίας.

Η ανάρτηση στα social media με τα κορίτσια να είναι ντυμένα «παπαδάκια» έφτασε μέχρι την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η οποία τον έθεσε σε αργία έως ότου συζητηθεί το θέμα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Όμως, πιστοί, καθηγητές Θεολογίας και άλλοι ιερείς κατακεραυνώνουν την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι ο ιερέας είναι μια προοδευτική φωνή που ενισχύει με το έργο του τη χριστιανική πίστη. Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο πατέρας Λίβυος:

«Όταν ένας ιερέας άμισθος, που έχει αφιερώσει ολάκερη τη ζωή του στην Εκκλησία και τη θεολογία, απειλείται με αργία και βάναυσα λοιδορείται από αγέλες θρησκευτικών φονταμενταλιστών επειδή έδωσε σε δύο κοριτσάκια να κρατήσουν τη λαμπάδα στη Θεία Λειτουργία, τότε κάτι σίγουρα δεν πάει καλά στην Εκκλησία».

«Αλλά γιατί δεν μας αρέσει η αλήθεια; Ο Χριστός δεν μας ζήτησε να είμαστε ακέραιοι και αληθινοί; Γιατί δεν λένε καθαρά όλοι αυτοί που ενοχλήθηκαν από τα κοριτσάκια που κρατούσαν ως Άγγελοι πραγματικά, την λαμπάδα στην Θεία Λειτουργία, ότι το πρόβλημα τους είναι η γυναίκα;;

Προηγούμενο άρθροΧαμός από τη Θύρα 13 – “Είσαι ξεφτίλας σαν άνθρωπος ταΐζες για χρόνια τον δολοφόνο του Φιλοπούλου”
Επόμενο άρθροΑπίστευτες καταγγελίες από τον Βασίλη Στίγκα: “Πρότεινα στον Νατσιό να μπει στους Σπαρτιάτες και κρυβόταν έτρεχε πίσω από Μητροπολίτες με αστραφτερές Mercedes”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ