«Καρφί» κατά του Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε ο Νίκος Φίλης σπεύδοντας να δηλώσει ότι η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών από την μουσουλμανική μειονότητα δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά στην ηγεσία του κόμματος.

O κ. Φίλης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη την Παρασκευή, δήλωσε αρχικά άγνοια για τις δηλώσεις του βουλευτή Ροδόπης με την αξιωματική αντιπολίτευση, Φερχάτ Οζγκιούρ, περί δήθεν «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν είναι; Συνεπώς προς τι ο ψόγος;».

Με τον τρόπο αυτό ο πρώην υπουργός Παιδείας άφησε να εννοηθεί ότι η ηγεσία του κόμματος και η αρμόδια επιτροπή για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων όφειλαν να γνωρίζουν τις θέσεις του συγκεκριμένου προσώπου πριν τον τοποθετήσουν υποψήφιο.

Παράλληλα, απέδωσε τις καταγγελίες τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές προκειμένου να υποστηριχθεί ο κ. Φερχάτ σε πικρία.
«Το ένα από τα δύο στελέχη που το έκαναν αυτό [εννοεί την καταγγελία] είναι η σύζυγος του αποτυχόντος πρώην βουλευτή που δεν έχει εκλεγεί τώρα. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε αυτό» είπε.

Πάντως, ο κ. Φίλης επέμεινε ότι όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα στην προσωπική τους άποψη ακόμα και αν αυτή εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα.

Προηγούμενο άρθροΚαταπέλτης η πρόταση της Εισαγγελίας για την οικιακή βοηθό που έσφαξε την ηλικιωμένη στη Ρόδο
Επόμενο άρθροΧαμός από τη Θύρα 13 – “Είσαι ξεφτίλας σαν άνθρωπος ταΐζες για χρόνια τον δολοφόνο του Φιλοπούλου”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ