Μνημείο κυνισμού χαρακτηρίστηκε η τοποθέτηση του υποψηφίου της ΝΔ και καθηγητή Ιατρικής κ. Σπύρου Πνευματικού, που ουσιαστικά αμφισβήτησε την ορθότητα της ιατρικής αντιμετώπισης των καρκινοπαθών τελευταίου σταδίου, βλέποντας μεγάλα περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από την αλλαγή της. Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα της Αμερικής που στα περισσότερα μυαλά είναι ταυτισμένη ειδικά στο θέμα των υπηρεσιών υγείας «με το έχεις λεφτά ζεις, δεν έχεις λεφτά καλή τύχη…».
Οι αντιδράσεις ήταν οργισμένες, κατακεραυνώνοντας και τη ΝΔ, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες ο τομέας της Υγείας και κατ’ επέκταση οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν από την κυβέρνησή της, με αποτέλεσμα να παραμένουν τραγικές οι ελλείψεις που κοστίζουν ζωές, βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα. Αφορμή οι τραγικές περιπτώσεις ανθρώπων που ίσως αν είχε πάει το ασθενοφόρο έγκαιρα ή αν υπήρχε νοσοκομείο σωστά στελεχωμένο για την αντιμετώπιση του περιστατικού σήμερα θα ήταν στο θάλαμο και όχι στον τάφο.

Ο Σπύρος Πνευματικός μετά το σάλο που δημιουργήθηκε έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη – πληροφορίες θέλουν να υπήρξε παρέμβαση και από το κόμμα της ΝΔ, που του εξέφρασε τη δυσφορία του.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας», γράφει σε ανάρτησή του ο Σπύρος Πνευματικός.

Ωστόσο, η επιλογή του να αποδώσει σε παρερμηνεία των λεγομένων του το ζήτημα που δημιουργήθηκε δεν ήταν καθόλου σοφή, προκαλώντας νέο γύρο αντιδράσεων. Και αυτό γιατί στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ξεκάθαρα τι προτείνει και λέει.

«Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ωστόσο, θα έλεγε η μέση λογική, επιστημονικού καθαρά περιεχομένου συζήτηση μπορεί κανείς να έχει σε ένα συνέδριο ιατρικής, όχι σε μία πρωινή ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή χωρίς καμία εξειδίκευση στα θέματα υγείας, που απευθύνεται στους πολίτες μεταξύ των οποίων υπάρχουν -δυστυχώς- πάρα πολλοί καρκινοπαθείς, συγγενείς καρκινοπαθών, άνθρωποι που περιμένουν τη βιοψία για να δουν τι τους περιμένει, κτλ κτλ. Και αυτό ένας υποψήφιος πολιτικός και κυρίως ένας γιατρός, πρέπει να το γνωρίζει και να συνειδητοποιεί τι λέει, πού το λέει και πώς το λέει.

Για να μην αναγκάζεται μετά να ανασκευάζει και να προσπαθεί να αποδείξει το αυτονόητο για όποιον έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη. «Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. 

Προηγούμενο άρθροΞεφτίλισαν τον εθνικό δολοφόνο στο “Άγιος Σάββας” – “Γέλα μ@λάκα και κοίτα μας”- Μόνο με τη Singular Logic του κολλητού του θα μπορούσε να πάρει τέτοια ποσοστά (βίντεο)
Επόμενο άρθροΑπαντάει καρκινοπαθής στον Πνευματικό – Κοστίζεις παραπάνω από εμάς και δεν προσφέρεις τίποτα – Πήραν αυτοί οι άνθρωποι 41%; Ούτε 20 δεν θα είχαν χωρίς τους Εβραίους πράκτορες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ