Ακόμη μια απόδειξη της κατάρρευσης του ΕΣΥ έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των τελευταίων ημερών, όπου έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι περιμένοντας το ασθενοφόρο.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Γ.Ν – Κ.Υ Λέρου – Κ.Υ Πάτμου – Π.Π.Ι Λειψών – Αγαθονησίου, Γιώργος Τσουκαλάς, για 24 ώρες, μία ασθενής παρέμενε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Λέρου, το οποίο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και παρόλο που είχε βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Αθήνας, η μεταφορά της ασθενούς εξαιτίας έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του ΕΚΑΒ, καθυστέρησε για περισσότερες από 24 ώρες, με αποτέλεσμα να γίνει τελικά το απόγευμα της Παρασκευής.

Η μεταφορά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΚΑΒ, θα έπρεπε να γίνει πρώτα με πλωτό μέσο, συνοδεία της μοναδικής αναισθησιολόγου του νοσοκομείου Λέρου έως την Κω, γιατί στο αεροδρόμιο της Λέρου δεν προσγειώνεται το C-130, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών.

«Μέσα σε λίγες ημέρες θρηνούμε τουλάχιστον 4 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας. Η άθλια κατάσταση, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς διαχρονικά, έχει στοιχίσει την ζωή σε κατοίκους και επισκέπτες. Ευθύνη έχουν όλες τις κυβερνήσεις που μέχρι σήμερα εφαρμόζουν την πολιτική της υποχρηματοδοτησης, υποστελεχωσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΚΑΒ» αναφέρει.

«Στις μονάδες υγείας μας δεν υπάρχει ΜΕΘ, ούτε στο νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμη και σε αυτό της Κω» προσθέτει ο ίδιος.

Αναλυτικά η καταγγελία
«Από χθες το μεσημέρι, εδώ και 24 ωρες παραμένει διασωληνωμένη ασθενής στο νοσοκομείο Λέρου, το οποίο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του Ε.Κ.ΑΒ . Κρεβάτι σε Μ.Ε.Θ έχει βρεθεί για την ασθενή μας σε νοσοκομείο των Αθηνών . Η μεταφορά της ασθενούς σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Κ.Α.Β θα πρέπει να γίνει πρώτα με πλωτό μέσο, συνοδεία της μοναδικής αναισθησιολόγου του νοσοκομείου μας, έως το αεροδρόμιο της Κω γιατί σε αυτό της Λέρου δεν προσγειώνεται το C-130 .

Μέσα σε λίγες ημέρες θρηνούμε τουλάχιστον 4 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Η άθλια κατάσταση , η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς διαχρονικά, έχει στοιχίσει την ζωή σε κατοίκους και επισκέπτες. Ευθύνη έχουν όλες τις κυβερνήσεις που μέχρι σήμερα εφαρμόζουν την πολιτική της υποχρηματοδοτησης, υποστελεχωσης και ιδιωτικοποίησης του Ε.Κ.ΑΒ .

Είναι υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις, που συνειδητά δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές , που συνειδητά διαλύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη γιατί
αποτελούν κόστος.

Στις μονάδες υγείας μας δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ, ούτε στο νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμη και σε αυτό της Κω.

Ο λαός μας ξέρει καλά από την ιδία την πείρα του ότι πρόκειται για ένα έγκλημα διαρκείας, που συνεχίζεται και οξύνεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση.

Η υποβάθμιση, η υποστελεχωση έχουν αποτελέσει πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων .

Ταυτόχρονα έχουν μετατρέψει την ασθένεια, την αποκατάσταση, το φάρμακο σε χρυσοφόρο εμπόρευμα για τα κοράκια της ιδιωτικής υγείας και της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους
τομείς.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ι.ΘΕ.Λ

Γ. Τσουκαλάς»

Προηγούμενο άρθροΑυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές των Σπαρτιατών ανά Νομό σε όλη την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤην ώρα που οι Έλληνες γονατίζουν από την ακρίβεια τα Golden Boys του Χρηματιστηρίου θησαυρίζουν ακόμη και στην ψευτό υγειονομική κρίση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ