Την πιο ξεκάθαρη επιβεβαίωση της εκμετάλλευσης των κρατικών και ευρωπαϊκών πόρων προς κομματικό όφελος έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία στη Θάσο, αφού όχι μόνο οικειοποιήθηκε την αυτονόητη και απαραίτητη κρατική παρέμβαση της περιόδου της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, αλλά δεν δίστασε να μιλήσει για τους ευρωπαϊκούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ως αποτέλεσμα της γαλάζιας πολιτικής, τους οποίους μάλιστα θα πρέπει… δικαιωματικά να διαχειριστεί μία δική του κυβέρνηση.

«Ψηφίζουμε για το ποιος θα είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, ποιος θα διαχειριστεί τις κρίσιμες αποφάσεις της επόμενης τετραετίας. Ψηφίζουμε για το ποιος θα διαχειριστεί τους πολύ σημαντικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ την επόμενη τετραετία, σημαντικά συμπληρωματικά χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε πολίτες στην Θάσο ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, σε μία ομιλία που αντιμετώπισε κάθε κρατική και ευρωπαϊκή παρέμβαση ως «ιδιοκτησία» του κόμματός του.

«Πάνω από 180 εκατομμύρια πρόσθετοι πόροι για το δικό σας περιφερειακό πρόγραμμα, ως αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης της δικής μας κυβέρνησης και 31 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαπραγματεύτηκε, το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπόρεσε να υλοποιήσει και του οποίου είμαστε πρωταγωνιστές σε όλη την Ευρώπη. Έχοντας ήδη εκταμιεύσει παραπάνω από 11 δισ. ευρώ και περιμένοντας να εκταμιεύσουμε άλλα 20 μέσα στα επόμενα τρία χρόνια» περιέγραψε αμέσως μετά, ενώ είχε ήδη φροντίσει να επαναλάβει τα περί μοναδικής πρότασης διακυβέρνησης και τις κατηγορίες πως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται μόνο για την αντιπολίτευση.

Με την αλαζονεία να χτυπά εντυπωσιακά ύψη, λίγο πριν είχε μιλήσει και για την κρατική στήριξη της περιόδου της πανδημίας ως απότοκο της γαλάζιας πολιτικής.

«Εμείς ήμασταν αυτοί που στηρίξαμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Και τα καταστήματα τα οποία δουλεύουν σήμερα και αναπτύσσονται και προσλαμβάνουν παραπάνω κόσμο και είναι συγκρατημένα αισιόδοξο, είναι ακριβώς σε αυτή τη θέση επειδή εμείς δαπανήσαμε αυτή την τετραετία παραπάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουμε την κοινωνία απέναντι στην πανδημία και απέναντι στην εισαγόμενη ενεργειακή κρίση» υπογράμμισε πασχίζοντας να «καπελώσει» τα αυτονόητα μέτρα στήριξης που σε κάθε ευρωπαϊκή -και όχι μόνο- χώρα προσφέρθηκαν από τις κυβερνήσεις στους πολίτες, πολλώ δε μάλλον σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ευρωπαϊκό χρήμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ