Νωπά είναι στη μνήμη όλων τα μέτρα που είχαν παρθεί για τον κορωνοϊό, τα οποία αποδείχθηκαν καταστροφικά τόσο για την οικονομία, όσο και για την υγεία των πολιτών, ωστόσο δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα χρόνια να ζήσουμε ένα νέο έργο. 

Αυτή τη φορά το «αφήγημα» είναι οι «πάγοι που λιώνουν» στην Αρκτική, κάτι που αναδύει στην επιφάνεια ιούς που ήταν αδρανεί για δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

Όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, αν αυτοί οι ιοί «αποδράσουν» θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων.

Αν και μια πανδημία από μια πρωτόγονη ασθένεια μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν και οι κίνδυνοι για κάτι τέτοιο είναι μικροί, η περίπτωση αυτή δεν πρέπει να υποτιμάται.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι ιοί αυτοί έχουν εμφανιστεί σε μαλλί μαμούθ, θαμένα στους πάγους της Σιβηρίας ζώα όπως προϊστορικούς λύκους κ.α.

Η ομάδα – η οποία περιλαμβάνει ειδικούς στη γονιδιωματική, τη μικροβιολογία και τη γεωεπιστήμη, ορισμένοι από τους οποίους παρακολουθούν αυτούς τους ιούς «ζόμπι» για σχεδόν μια δεκαετία – δημοσίευσε τα ευρήματά της στο περιοδικό Viruses τον περασμένο Φεβρουάριο.

Προηγούμενο άρθροΝεκρός από ανακοπή καρδιάς υποψήφιος βουλευτής στην Κρήτη με το κόμμα “ΕΝΩΝΩ” του Νίκου Μαυραγάνη
Επόμενο άρθροΝαζιστικά εγκλήματα με τα εμβόλια: Νεκρή 19χρονη έγκυος έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο – Ανύπαρκτο το ΕΚΑΒ έπειτα από διάλυση των νοσοκομείων

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ