Απάντηση στους ισχυρισμούς Μητσοτάκη περί μειώσεων φόρων εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να εξηγήσει «γιατί σε 1,5 χρόνο έχει υπερβάλλοντα έσοδα από έμμεσους φόρους 6 δις ευρώ», επισημαίνοντας ότι άφησε ανεξέλεγκτα «τα υπερκέρδη εταιρειών διύλισης και ενέργειας» ενώ «λεηλατούσε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέσω του υψηλού ΦΠΑ».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «η απάντηση στην φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης από την πολιτική της ΝΔ είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Αφού ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τα ψέματα ότι δήθεν μείωσε φόρους, τότε μπορεί να εξηγήσει γιατί σε 1,5 χρόνο έχει υπερβάλλοντα έσοδα από έμμεσους φόρους 6 δις ευρώ (4,5 για το 2022 και 1,5 για το πρώτο τρίμηνο του 2023);

Ο κ. Μητσοτάκης με το ένα χέρι μείωσε κάποιους συντελεστές για τις μεγάλες επιχειρήσεις, άφησε ανεξέλεγκτα τα υπερκέρδη εταιριών διύλισης και ενέργειας και με το άλλο λεηλάτησε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέσω του υψηλού ΦΠΑ, μειώνοντας δραματικά το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Και για να ολοκληρώσει την εξαπάτηση βάζει τους συνεργάτες του να μας πείσουν πως οι έμμεσοι φόροι πλήττουν περισσότερου τους πλούσιους.

Η απάντηση στην φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης από την πολιτική της ΝΔ είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Προηγούμενο άρθρο“Βάρβαρη πράξη του Κιέβου” η ανατίναξη του φράγματος λέει ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Επόμενο άρθροΝούμερο ένα αιτία θανάτων τα τελευταία χρόνια οι αυτοκτονίες και οι δολοφονίες από τα “τσιμπήματα”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ