Η Αθηνά Λινού σε συνέντευξή της ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, εξαπολύει επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν υιοθέτησε ή δεν εφάρμοσε έγκαιρα συγκεκριμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού. «Χάθηκαν ζωές για το λόγο αυτό…» , αναφέρει.

Παράλληλα, η κ. Λινού τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ήδη ιδιωτικοποιηθεί από μέσα ενώ αναφέρει ότι οι γιατροί θα έπρεπε να παίρνουν τουλάχιστον 2.000 ευρώ μηνιαίο μισθό.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τάσσεται κατά της κατάργησης του άρθρου 16 τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνουν «Χάρβαρντ» τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια.

Αναφορικά με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές αναφέρει ότι η βασική αιτία ήταν ότι δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν στον κόσμο τα οφέλη που θα είχε γι’ αυτόν το πρόγραμμα για εξάλειψη των ανισοτήτων και εμπέδωση της Δικαιοσύνης.

Εκφράζει την πεποίθησή της ότι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχασε ποτέ την επαφή του με την κοινωνία».

Αναλυτικά:

«Βλέπαμε με τον κορωνοϊό να μην εφαρμόζεται μια σωστή επιστημονικά πολιτική». Ακριβώς επειδή ήταν λοιμώδες νόσημα, εξηγεί, τα αποτελέσματα των λανθασμένων επιλογών ήταν άμεσα ορατά μέσα σε λίγες μέρες. «Άνθρωποι πέθαιναν μέσα στον ίδιο μήνα».

«Χάθηκαν ζωές στην πανδημία διότι δεν εφαρμόστηκαν έγκαιρα ή δεν εφαρμόστηκαν καθόλου συγκεκριμένες πολιτικές. Πολλές πολιτικές έχουν αξία μόνο αν εφαρμοστούν άμεσα, την ίδια ημέρα».

Αναφέρει ότι η ίδια δεν ήταν μέλος της Επιτροπής για να ξέρει τι συζητούνταν εκείνες τις ημέρες, και αν οι συνάδελφοί της πίεζαν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις αλλά δεν εισακούονταν οι εισηγήσεις τους. Εκτιμά όμως ότι αυτή η Επιτροπή δεν ήταν πλήρης ως προς τη σύνθεσή της και τις αναγκαίες ειδικότητες που έπρεπε να μετέχουν: «Υπήρχαν καλοί γιατροί στην Επιτροπή αλλά όχι αρκετοί επικοινωνιολόγοι οι οποίοι θα ήξεραν τι να πουν και πώς, αλλά να κάνουν και τις κατάλληλες έρευνες».

Για τα λάθη στην πανδημία: Έπρεπε να αποφευχθεί η διασπορά

Η διακεκριμένη γιατρός τονίζει ότι η ίδια θα απαιτούσε από τους αρμόδιους υπουργούς να παίρνουν αποφάσεις με κριτήριο τη μη διασπορά του ιού.

«Για παράδειγμα, και το είχα πει και στην υπουργό Παιδείας, θα έπρεπε τα παιδιά στα σχολεία να μοιραστούν σε περισσότερα τμήματα. Αν δεν υπήρχαν αίθουσες να κάναμε μαθήματα και στην ύπαιθρο, αλλά και σε δημόσια κτίρια που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας» τονίζει η κυρία Λινού σπεύδοντας να προσθέσει ότι πολύ κακή διαχείριση έγινε και σε ότι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Για το ΕΣΥ: Καταρρέει λόγω ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών μέσα στα νοσοκομεία

Η κ. Λινού προειδοποιεί για κατάρρευση του ΕΣΥ ακριβώς γιατί στα νοσοκομεία έχουν δοθεί σε ιδιώτες βασικές υπηρεσίες. Χρειάζεται ανακατεύθυνση και της χρηματοδότησης (με στήριξη στις υποδομές αλλά και στους λειτουργούς υγείας) και των αξιών και της εκπαίδευσης, τονίζει.

Στην ερώτηση για τα τρία πράγματα που θα έκανε αν αναλάμβανε υπουργός Υγείας τονίζει: «Αν ήμουν υπουργός Υγείας θα άλλαζα την επικοινωνία και την αποδοχή των λειτουργών υγείας. Σεβασμός, εκτίμηση, νοιάξιμο για τις ανάγκες των εργαζόμενων στην Υγεία. Να τους στηρίξουμε γιατί καταρρέουν από την εξουθένωση.

Πρέπει να φτιαχτούν οι υποδομές στην Υγεία και με τη αξιοποίηση ιδιωτών. Και θα ήθελα να φέρω πίσω όλα τα «χαμένα μυαλά» της Ελλάδας»

Προηγούμενο άρθροΤι γίνεται εδώ; Νεκρός από πυροβολισμό ο γιος του πρώην σωματοφύλακα των Μητσοτάκηδων! Ο πατέρας του είναι βασικός μάρτυρας στην μήνυση για ανθρωποκτονία του Στέφανου Χίου στην Μαρέβα Γκραμπόφσκι
Επόμενο άρθροΕπιδιώκει τον αφανισμό των Ελλήνων η Νέα Δημοκρατία – Απορρίφθηκε το 80% των αιτήσεων για ρύθμιση των χρεών στην εφορία σε 72 δόσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ