Στη 14η μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων κάλεσε το διασυνδικαλιστικό όργανο τους γάλλους εργαζόμενους για να διαμαρτυρηθούν εκ νέου την Τρίτη για τον συνταξιοδοτικό νόμο, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σύντομα. Όλα τα μάτια αυτή την εβδομάδα είναι στραμμένα στην Εθνοσυνέλευση, στην οποία είναι αμφίβολο αν θα έρθει το νομοσχέδιο των Liot που προβλέπει αναστολή της εφαρμογής της μεταρρύθμισης μετά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ενώ οι τάσεις για κλιμάκωση του αγώνα διαφέρουν σημαντικά στις «κεφαλές» των εργατικών ενώσεων.

Κλιμάκωση από την κυβέρνηση
Την εβδομάδα αυτή αναμένονται εξελίξεις στο θέμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, μιας και η κυβέρνηση προχώρησε σε κλιμάκωση της έντασης, αφού την Κυριακή 4 Ιουνίου προέβη στην έκδοση του πρώτου διατάγματος που προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 62 στα 64 έτη, για μια κατηγορία ασφαλισμένων. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν καλέσει την Τρίτη σε νέες κινητοποιήσεις, ενώ από σήμερα (Τρίτη 6/6) έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαμαρτυρίες σε πόλεις όπως η Μασσαλία, με τις γνωστές… «κατσαρολοκρουσίες» σε πλήρη παράταξη.

Εν όψει της μεγάλης συγκέντρωσης την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα επιστρατευτούν 11.000 αστυνομικοί , εκ των οποίων οι 4.000 μόνο στο Παρίσι.

Επίσης, ο Λωράν Νουνιές, επικεφαλής της παριζιάνικης αστυνομίας, είπε ότι θα «επιστρατευτούν» drone για να παρακολουθήσουν τη διαδήλωση, «ειδικά το μαύρο μπλοκ».

Εκπρόσωποι των εργατικών ενώσεων εκτιμούν ότι ο αριθμός των διαδηλωτών που αναμένεται να κατεβεί στους δρόμους κυμαίνεται ανάμεσα στους 400.000 και 600.000 πολίτες, πολύ μακριά από τα δυο εκατομμύρια που καταγράφηκαν σε παλαιότερες κινητοποιήσεις αλλά σημαντικά μεγάλη αν υπολογίσει κανείς ότι οι κινητοποιήσεις για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση έχουν μπει στον τέταρτο μήνα.

Προηγούμενο άρθροΓ.Αμανατίδης: Άμεση μείωση των φόρων και τέλος της αισχροκέρδειας για να μπορέσει να επιβιώσει ο Έλληνας
Επόμενο άρθροΤο διατυμπανίζει συνεχώς! Δεν πρόκειται να μειώσει το ΦΠΑ ο Κυριάκος – Πάει κόντρα στο ρεύμα της Ευρώπης που πλέον αντιλαμβάνεται ότι οι λαοί δεν μπορούν να αντέξουν την κατάσταση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ