Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου και του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN με αφορμή τη διάσωση 91 μεταναστών από νησίδα στον Έβρο.

Ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στην κυριότητα της νησίδας και κατηγόρησε τη ΝΔ για ρουσφέτια στις προσλήψεις των συνοριοφυλάκων.

«Δύο χρόνια όταν τους λέγαμε ότι η προηγούμενη νησίδα ήταν κατά το ήμισυ ελληνική και έπρεπε να επιχειρήσουν οι ελληνικές δυνάμεις, μας κορόιδευε ο κ. Θεοδωρικάκος. Δεν μπορεί ελληνικό έδαφος να γίνεται δώρο στις τουρκικές υπηρεσίες. Σωστά έγινε τώρα που έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Δύο χρόνια τώρα μάς λοιδορούσαν όταν τους λέγαμε ότι σε ελληνικό έδαφος – γιατί ήταν ελληνική νησίδα, τουλάχιστον κατά το ήμισυ-, δεν έπρεπε να καλέσουν τις τουρκικές υπηρεσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση του Δημήτρη Καμπουράκη αν δώρισαν ελληνικό έδαφος, απάντησε: «Τι έκαναν. Όταν πας σε έδαφος δικό σου τούρκικες υπηρεσίες, τι κάνεις; Δεν δωρίζουμε. Θέτουμε σε αμφισβήτηση δικό μας έδαφος». Απαντώντας, ο Γιάννης Λοβέρδος αναφέρθηκε στην υπόθεση της «μικρής Μαρίας» και έκανε λόγο για fake news του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα κάνατε μαντάρα και προσβάλατε και την ελληνική κυβέρνηση» υπογράμμισε.

Στο σημείο αυτό, ο Χρήστος Σπίρτζης, απευθυνόμενος στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, είπε: «Προσβάλετε τη νοημοσύνη μας». Με τη σειρά του, ο Γιάννης Λοβέρδος ανταπάντησε: «Μην προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε πράγματα για

κοντόφθαλμους πολιτικούς στόχους. Αποδείχθηκε ότι με αυτή τη λογική χάσατε τις εκλογές. Γιατί αυτά δεν περνάνε στον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για αλαζονεία και κατηγόρησε τη ΝΔ για ρουσφέτια στις προσλήψεις των συνοριοφυλάκων. «Χθες απ’ ό,τι μάθαμε έγινε μια άλλη σύλληψη. Από τα ρουσφέτια της ΝΔ. Πέντε συνοριοφύλακες ήταν στα κυκλώματα. Προφυλακίστηκαν. Όλοι ήταν ρουσφέτια της ΝΔ. Εκτός ΑΣΕΠ, εκτός πανελληνίων».

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία με δύο ακόμη κόμματα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος
Επόμενο άρθροΤρελάθηκε ο κόσμος! 14 μαχαιριές δέχθηκε γυναίκα στο Ηράκλειο Κρήτης από το σύντροφό της

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ