Έφυγε απο κοντά μας αιφνιδίως ο Τρικαλινός Αναπληρωτής Καθηγητής του τομέα Τεχνολογίας του Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας Δημήτριος Μπαλαγεώργος.

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» εκφράζει την κατ’ άνθρωπον βαθειά οδύνη του για την εκδημία του αγαπημένου μας φίλου και πολύτιμου μουσικού και καταξιωμένου καθηγητού του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημητρίου Μπαλαγεώργου, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του από την πόλη μας και άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο επάνω στην έρευνα της Βυζαντινής μας Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης γενικότερα.

 Σε όλη την ευλογημένη πορεία της ακαδημαϊκής του πορείας είχε την τιμή και την χαρά να υπηρετήσει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών από το έτος 1996 αρχικά ως επιστημονικός συνεργάτης, στη συνέχεια ως Λεκτωρ και αργότερα ώς Αναπληρωτής Καθηγητής έως και σήμερα στο γνωστικό αντικείμενο της Βυζαντινής Μουσικολογίας.

Ο Δημήτρης Μπαλαγεώργος αφιέρωσε τη ζωή του στην εκκλησιαστική μουσική ώς πρωτοψάλτης πολλών Ιερών Ναών της Αθήνας και ήταν χοράρχης του Χορού Ιεροψαλτών “Τρίκκης Μελωδοί”. Εκτελούσε τα καθήκοντά του με πόθο και αγάπη, με προθυμία και αυταπάρνηση. Πάντοτε ευγενής, ευπροσήγορος, λεπτός, ταπεινόφρων χωρίς υπεροψίες.

Συνεργάστηκε με το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων κατα τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ιεροψαλτικής κοινότητας που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα τον Νοέμβριο του 2021 ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής και εισηγητής.

Προηγούμενο άρθροΠοιοτικό τουρισμό ονειρεύεται ο Ανδρουλάκης όταν οι Έλληνες δυσκολεύονται να βγάλουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα
Επόμενο άρθροΘέλησε να κρατήσει τη θέση του και προχώρησε στην ιατρική πράξη – Έπαθε ανακοπή καρδιάς μέσα στη θάλασσα γιατρός της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ