Μια δήλωση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, για τη «νόσο Χ», η οποία «θα είναι 50 – 70% πιο θανατηφόρα από την Covid-19», προκάλεσε αίσθηση, ερωτηματικά μα και ανησυχία στην κοινωνία, με τον Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, που ρωτήθηκε σχετικά, να εμφανίζεται καθησυχαστικός, τονίζοντας πως «πρόκειται για σενάριο» και η νόσος δεν υπάρχει.

«Η νόσος Χ δεν υπάρχει, πρόκειται για σενάριο και μάλιστα δεν είναι καινούργιο αλλά είναι μια ιστορία που ξεκίνησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2018», τόνισε, για να προσθέσει ότι στην ουσία συζητάμε για ένα εντελώς υποθετικό σενάριο, συνιστώντας παράλληλα ψυχραιμία.

«Δεν είναι ώρα τώρα να συζητάμε για πράγματα που δεν υπάρχουν, άλλωστε είναι ευκαιρία – και με την εμπειρία που αποκτήσαμε λόγω της πανδημίας – να δούμε λοιμώδη νοσήματα που υπάρχουν, όπως η φυματίωση. Είναι ευκαιρία να σας πω πως την ίδια ώρα που πέθαναν 6 εκ. άνθρωποι από κορωνοϊό πεθάνανε 5 εκ. άνθρωποι από φυματίωση», κατέληξε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Προηγούμενο άρθροΑυτούς θέλατε αυτούς ψηφίσατε! Πληρώστε χαράτσι αν θέλετε να έχετε ασφάλεια λέει ο Άδωνις που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του
Επόμενο άρθροΟι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι! Ο Άδωνις πανηγυρίζει επειδή πληρώνουν οι Έλληνες υψηλούς λογαριασμούς σε ρεύμα και τηλέφωνο