Οι τιμές των τροφίμων στη Βρετανία αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς μόνο τον Απρίλιο πήραν την άνοδο κατά 19%.

Μια κατάσταση που έχει οδηγήσει τον κόσμο να μειώνει τις αγορές καθότι τα χρήματα δεν φτάνουν για τα βασικά. Γεγονός, που αυξάνει και τις κλοπές, αφού κάπως πρέπει να ζήσουν. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, οι κλοπές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 31% γεγονός που οδήγησε τα σούπερ μάρκετ να βάλουν ετικέτες ασφαλείας σε τυριά και ψεύτικα βάζα καφέ στα ράφια. Ορισμένα σούπερ μάρκετ περιορίζουν τον αριθμό των αντικειμένων που μπορούν να τοποθετηθούν στα ράφια, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής δημόσιας υπηρεσίας, οι κλοπές σε καταστήματα επανήλθαν στα προ πανδημίας επίπεδα. Τον Μάρτιο, οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία κατέγραψαν σχεδόν 33.000 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, ετήσια αύξηση σχεδόν 31%.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια σειρά αντικλεπτικών μέτρων που λαμβάνονται σε διάφορα σούπερ μάρκετ. Ένας χρήστης δημοσίευσε μια εικόνα προϊόντων κρέατος με συσκευές ασφαλείας .

«Συσκευάζουν προϊόντα κρέατος σαν να είναι ράβδοι χρυσού», έγραψε στο Twitter, αναφέρει το Tanjug.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια εικόνα με «ψεύτικα» βαζάκια καφέ στην ίδια αγορά και οι πελάτες ενημερώθηκαν, όπως ισχυρίζεται, ότι μπορούσαν να ζητήσουν να αγοράσουν πραγματικό καφέ στο ταμείο.

«Η προστασία της ασφάλειας των συναδέλφων μας αποτελεί προτεραιότητα και γνωρίζουμε ότι η κλοπή μπορεί να οδηγήσει σε βία κατά των εργαζομένων στα καταστήματα, επομένως, παρόλο που αυτή δεν είναι εθνική πολιτική, μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας σε τοπικό επίπεδο, εάν το κατάστημα έχει πρόβλημα», δήλωσε αρμόδιος.

Ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια εικόνα από κατάστημα, όπου υπάρχουν μόνο τρεις συσκευασίες με προϊόντα κρέατος στα ράφια. Έγραψε ότι σοκαρίστηκε βλέποντας σχεδόν άδεια ράφια.

«Αν ένα συγκεκριμένο κατάστημα έχει πρόβλημα με κλοπή, τότε μπορεί να εισαγάγει τα δικά του μέτρα», ανέφερε η εταιρεία M&S.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία σε Northumbria, Staffordshire και Hampshire είδε τα ποσοστά κλοπών σε καταστήματα να αυξάνονται περισσότερο από 50%.

Προηγούμενο άρθροΠαντού νεκροί από ανακοπή καρδιάς – Ακόμη ένας στην Ηλεία από “παθολογικά αιτία”
Επόμενο άρθροΣύγχρονη “γαλέρα” – Εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάστημα οκτώ ημερών