Με τον Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ο Τζο Μπάιντεν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας και από την πρώτη κιόλας μετεκλογική συνομιλία τους, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν σφόδρα να τα έχουν καλά με την Άγκυρα, ενώ δεν τους καίγεται καρφάκι για την Ελλάδα.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας των δύο Προέδρων, ο Ερντογάν εξαρχής έθεσε την ατζέντα στα παζάρια: το ζήτημα της απόκτησης μαχητικών F-16. Ο Μπάιντεν από την πλευρά του, ζήτησε να άρει η Τουρκία τα εμπόδια που θέτει στην προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για τα F-16, ως «επιβράβευση» στον εκβιασμό του «σουλτάνου».

«Μίλησα με τον Ερντογάν, του έδωσα συγχαρητήρια. Θέλει ακόμη βρεθεί λύση για τα F-16. Του είπα ότι θέλουμε να υπάρξει λύση για τη Σουηδία…», είπε ξεκάθαρα ο Αμερικανός Πρόεδρος σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για το Ντέλαγουερ. «Θα πούμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε.

Ο μόνος όρος που τέθηκε δηλαδή από τις ΗΠΑ για να «ευοδωθεί» το «καζάν-καζάν» (win-win) που έλεγε (για τα ελληνοτουρκικά) ο Ερντογάν, είναι η Σουηδία.

Τσιμουδιά για την «εξωνατοϊκή» σχέση της Τουρκίας με τη Ρωσία, τσιμουδιά για την ανεξέλεγκτη και κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, τσιμουδιά για τις καταγεγραμμένες και εξόφθαλμες παραβιάσεις ψηφισμάτων και αποφάσεων του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, τσιμουδιά τις τουρκικές εισβολές σε Κύπρο, Συρία, Ιράκ, Λιβύη.

Η Ελλάδα δεν υπάρχει, η ελληνική διπλωματία έχει ηττηθεί κατά κράτος και η Ουάσιγκτον δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο, να πιστεύει ότι η Αθήνα δεν θα κάνει οτιδήποτε της ζητήσει, ακόμα και αν αυτό περιλαμβάνει παράδοση εθνικής κυριαρχίας.

Άλλωστε, έτσι είναι οι πρόθυμοι και άφωνοι «σύμμαχοι». Λένε σε όλα «ναι» και σκύβουν το κεφάλι μπροστά στον «αφέντη».

Προηγούμενο άρθροΈκανα σαρδάμ λέει η ερωμένη του βοσκού για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα – Αυτούς πήγατε και ψηφίσατε;
Επόμενο άρθροΑπίστευτο βίντεο με τη φωνή του Στέφανου Χίου να “κράζει” τον κόσμο για την ψήφο του